B jogsi mellé motor, de milyet?
Sziasztok
A határban szeretek furikázni, a buckákon menni, de sajna a Samara amit használtam feladata a harcot, ezért szeretnék egy motort vásárolni, akár cross motor szoba jöhet szerintetek?
Nincs sok fogalmam a témával kapcsolatban, mindössze annyi hogy elég zsebbe nyúlós tud lenni a sztori, az egészre van 300ezrem, ebből gondolkodtatok már ilyenen?
Akár egy 70-80ccm és crosson akár?
90kg vagyok, 180cm, nemtudom számít-e?
Csak B-s jogsid van? Ha igen akkor a 70-80ccm felejtős, mert csak segédmotorkerékpárt (AM) vezethetsz.
300e-ből egyébként már lehet motort venni (vagy legalábbis motornak látszó tárgyat), de szerintem normális cross nem jön ki belőle még leharcolva sem.
AM az 50ccm nem?
Persze, nem feltétlenül papírokkal értendő ezesetben ez a motorozós dolog, ha minden kötél szakad.
A határban nincsenek rendőrök nálunk, a polgárőrök pedig köpnek ezekre.
Igen, az AM 50ccm-ig szól, de még ott is vannak megkötések. Az, hogy nem érdekel a jog szerintem ne reklámozd. Ha pl balesetet csinálsz akkor az kemény menet lesz. Illetve ha te magad balesetet szenvedsz, ami valljuk meg elő fog fordulni (majdnem minden motoros esett már) akkor nem fizet a biztosító.
Igazából nem is tudom, hogy a nevedre vehetsz-e jogsi nélkül ilyen motort. Mármint, hogy átírják-e egyáltalán. (Lehet hogy igen, tényleg nem tudom)
A másik, hogy pontosítok: 300-ból biztosan nem jösz ki. Még ha találsz is ennyiért valami lepukkant gépet akkor is ott az átíratás illetve a felszerelés. Ruha + bukó + kesztyű + protektorok nagyon alsó hangon szerintem 80, de akkor mindenből az abszolút leggagyibbad van. Nekem is elég béna a felszerelésem, de bőven 100 felett járok.
Ha cross-ozol akkor BIZTOSAN fogsz esni. Akkor is biztos lenne ha amúgy tapasztalt motoros lennél, de így meg 1000%. Úgyhogy ne menj ki megfelelő védőfelszerelés nélkül, mert gyorsan a kórházban fogod magad találni.
Jogsi nélkül is lehet a neveden jármű, szóval a 300 az kevés, esetleg az endurók?
Nemtudom, tényleg nem vagyok otthon a témában, köszönöm a segítséget!
Ennyiért nem fogsz jót kapni, arra még egy zsák pénzt rá kell költeni, ami ennyire olcsó, főleg annak tudatában, hogy nem egy Suzuki 450SV-t akarsz venni egy 60 éves embertől, hanem egy cross/enduro motort.
A jogosítvány egy másik kérdés, a határig ki is kell jutni, hamar lesz jóakarója az embernek és a rendőrök ott fognak várni.
Nyilván, sajna már a B jogisnál is volt ilyen, csak hát pont aznap kaptam meg a plasztik kártyát, kicsit beégtek, akik telefonáltak a rendőröknek :)
öhö... csak ha jól sejtem te le sem akarod rakni a motoros jogsit, mert még az is összeg. És ahogy írtam: ha balesetet okozol akkor minden kárt rád fognak verni, ha te megsérülsz nem fog fizetni senki, illetve mindenképpen kapsz egy elég nagy összegű birságot.
Ha autót jogsi nélkül vezettél akkor az lehet, hogy szerinted klassz szuper dolog, de ha mondjuk a szülődet elütné valaki jogsi nélkül akkor vajon mit szólnál? Ja persze, gondolom veled ez soha nem fordulna elő mert TE soha nem hibázol.
Sohasem ültem volán mögé oktató nélkül jogosítványig.
Nem is vezettem még motort sem, nem is az a célom hogy 80al száguldozzak a földeken keresztül.
De, tervben van a 125ös jogsi, amíg viszont munka mellett nemtudok időt szakítani rá, addig nézelődök motorok után, hidd el, az a 70-80k mégsem kottyan, hiszen ha nincs meg sokkal többet fizethetek be, büntetés gyanánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!