Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nektek mennyire ment a vezetés...

Nektek mennyire ment a vezetés 10-15. óra környékén?

Figyelt kérdés

Ma voltam 13. órán, úgy érzem jól ment, kezdem érezni az autót, városban már simán megyek stabilan 4-esel, de tolatás, parkolás még egyátalán nem volt.

Oktató azzal cseszeget állandóan, hogy miért vagyok ennyire laza, meg túl gyorsak akarok menni, nem nézek szét, stb, azt érzem visszahúz, pl. azért satuféket nyom, mert kanyarodásnál nem 1-esel megyek, hova sietek, nem meg mondta hogy fékezzek, miért nem azt csinálom azt amit mond...minden vezetés előtt tiszta ideg vagyok, hogy mikor fog már megint beszólni, nektek is így volt?

2019. júl. 31. 11:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen így, kb 30 óra után kezdesz el úgy vezetni, hogy nem figyelsz az autó kezelésére, hanem van időd a forgalmat, táblákat figyelni. Az oktató amiket mondd, azokat hidd is el. Azért mondja, mert a vizsgán úgy akarják majd látni. Az hogy utána hogyan vezetsz, az már édes mind1. Sebességeket betartani, mindig forgatni a fejed, mint egy idióta,index stb...
2019. júl. 31. 12:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem azt mondta, hogy a tudásomhoz képest túl dinamikusan, sportosan vezetek, amitől darabos lesz a végeredmény, illetve említette, hogy olyan, mintha nem akarnék megállni stop táblánál, zebránál, és ezzel a frászt hozom a gyalogosokra és megtévesztem a többi közlekedőt. Igaza volt amúgy, a fék pedál használatára nem tértünk ki soha bővebben, így aztán mindig bevágódtam a kanyarokba, mint egy eszelős.

A vizsgán igyekeztem jó lassan és biztonságosan menni, mire a vizsgabiztos elaludt, az oktató meg lecseszett, hogy még soha nem vezettem ilyen rosszul.

Megvolt ettől függetlenül, és már az órákon megszerettem a vezetést. Gyakorolni kell minél nehezebb körülmények között, és akkor menni fog. A parkolás aztán már nem nagy kunszt, elég rá egy-két óra, a vizsgán úgyis korrigálhatsz (meg a való életben is).

2019. júl. 31. 12:17
 3/7 A kérdező kommentje:

Előző

Pont így vezetek én is, nekem is ezt mondja hogy túl hirtelen állok meg, túl darabosan váltok, nem nézek elégszer szét, mint egy hülye.

Hány óra vezetés után mentél vizsgázni? Akkora már sikerült szépen lassan "nyugodtan" vezetni? :D

2019. júl. 31. 12:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Alapszabály, amíg az oktató ott ül melletted, úgy kell vezetni, ahogy ő mondja.

Egyébként igaza van, gondolkozz az ő fejével... neki szükség esetén közbe kell avatkozni, a mozdulataidat cselekedeteidet tudja követni, de nem gondolat olvasó, tehát, ha olyan helyeken, ahol fékkészenlétben kell menni, és nem érzékeli, hogy te arra figyelsz, bele fog állni a fékbe.

Nem tetszik? Csináld úgy, ahogy kéri.

Ugyanez a szitu útkereszteződéseknél, ahol elsőbbséget kell adni... ha gyorsan haladsz, nem tud közbe avatkozni, ha szükséges, ezt olyankor sem engedi, ha valóban üres az út.

Sikeres vizsga után majd úgy vezetsz, ahogy akarsz, az már a te felelősséged lesz, el is szokták mondani az oktatók, hogy természetes, hogy rutinnal már lendületesebben, gyorsabban mehetsz, de első mindig a biztonság legyen

10-15 óra sok embernél még az autó kezelés megtanulására is kevés, de nincs sok értelme másokhoz mérni magadat, a leírtakat figyelembe véve jól haladsz.

A parkolások sok oktatónál az utolsó leckék között vannak, 20-25 óra után kezdik csak gyakorolni, de ez is oktatóként változik.

Megjegyzem a 30 óra kötelező minimum, vizsgázni menni olyankor érdemes, amikor van realitása, hogy sikerül is.

Az egyik tanuló levizsgázik 30 órával, a másik meg 60-70 óra után, de ez nem azt jelenti, hogy ő rosszabbul fog vezetni, csak az alapok megtanuláshoz kellett több gyakorlás.

Így kb 45-50 óra az átlag óra szám a sikeres vizsgáig - ezzel se foglalkozz, ez egy statisztikai adat

2019. júl. 31. 13:01
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szarul.

Elsőre átmentem forgalmin, de az első kettő vezetésem ami full egyedül volt, sokkal jobban ment mint a 30. órán.

2019. júl. 31. 15:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Full ügyetlen voltam. Az oktatóm kicsit suttyó volt, de amúgy meg jól oktatott.
2019. júl. 31. 17:09
 7/7 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Pár bónusz óra után mentem vizsgázni. A hóesésben. Nagyon (túl) lassan. De legalább a csúszós utakra is foghattam volna, hogy lassan megyek, de nem volt magyarázkodásra szükség.

Viszont amikor nagy boldogan beültem a saját autónkba, hogy akkor most én vezetek, ért egy kis meglepetés: nem voltam felkészülve arra, hogy egy benzinessel máshogy kell indulni. Aztán, mivel nem tudtam jól indulni, nem csak úgy tűnt, mintha, hanem tényleg nem is akartam már megállni. Kicsit közveszélyes voltam, de legalább kitettem a T-betűt, így mindenki tudhatta, mire számíthat :D

Egy-két hónap gyakorlás után (kietlen helyeken pedálkezelés, majd mélyvízben, forgalomban egyedül) már nem voltak problémák, csak egy kicsit rá kellett érezni. Persze arra is rájössz egy idő után, hogy a testi épséged nem csak rajtad múlik: az iskolában, ahol tanultam, el is regélte az egyik oktató, hogy neki volt már 3-4 balesete, úgyhogy aki autóba ül, az vegye számításba, hogy aznap este talán nem megy majd haza.

2019. aug. 3. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!