Hütőfolyadék teljes cseréje, illetve a váltóolaj (manuális) csereperiódus ideje hány km?
Általában az adott típusú autó használati útmutatójában, esetleg szervizkönyvében szokták írni.
Hűtőfolyadékot elvileg 3-5 évente illik cserélni. Van aki csak akkor teszi, ha a fagyáspont mérve már túl magas.
Váltóolajra van olyan gyártó aki azt mondja hogy a gyári betöltés élettartamra szól, nem kell soha cserélni. Pl az én autóm ilyen. Márkaszervizben akartam kérni a cseréjét, de lebeszéltek róla, mert nem éri igazán hőterhelés, se égéstermékekkel, más egyéb kémiai anyagokkal nem érintkezik, mint a motorolaj. Mindenesetre kb 200.000km környékén mikor a kuplungot rendbe kellett tenni, amihez a váltót is lekapták, visszaszereléskor már friss olajjal töltötték fel.
Az automata váltó kivétel ez alól! Ott viszonylag sűrűn célszerű cserélni, de erre általában van előírás is.
#1 az elettartam olaj mindenhol hulyeseg.legyen az valto,diffi,akarmi.
Pontositva a gyar tulajdonkeppen nem hazudik,mert az auto tervezett elettartamat(1-200ezer km,5-10ev altalaban) kibirja.
De aki tovabb tervez egy autoval,esetleg idos autorol van szo ott mindenkeppen ajanlott 60ezrenkent cserelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!