Teljes motorfelújítás után megfelelő lehet, ha Mannol Defender olajat rakok a motorba?
A Mannol egy közepes minőségű olaj. Nem teljesen no-name. Szóval erre a célra szerintem megfelelő lehet.
Az már más kérdés, hogy ha sok pénzt kiadtál a motor felújítására, akkor mért az olajon akarsz spórolni 5eFt-ot. Én azt az olajat raknám bele amit egyébként is használnék és az első cserét előrébb hoznám.
Anyagi okai vannak, közel lenullázom magam, amikor kifizetem a motor felújításának árát (plusz az összerakáshoz szükséges alkatrészeket).
Lapul itthon 2x4 liter Mannol Defender, ami pont a két, szokásos perióduson kívüli olajcserére kiváló tudna lenni, de pont azért tettem fel a kérdést, mert azt azért nem szeretném kockáztatni, hogy ezzel bármi esetleges kárt okozzak.
Igazából ennyi, mióta kiírtam a kérdést, más fórumokon is érdeklődtem, és vegyes a hozzáállás. Van, aki azt mondja, persze, más pedig, hogy ez a Mannol nem felel meg a gyári tanúsítványoknak.
Értem. Na igen, az fontos mindenképp hogy a gyártóművi előírásokat szabvány szinten teljesítse. Ha teljesíti és amúgy is ott van kéznél, akkor beleönteném.
Nem nem gyártó által jóváhagyott olaj, akkor nem.
Maholnap mindenképp utánanézek, hogy úgy van-e, ahogy írtad, hogy teljesíti-e a szükséges tanúsítványokat, és azt hiszem, ettől teszem függővé. Ha igen, akkor örülök, mivel itthon úgyis van 2 flakon (és tudom úgy csinálni, hogy később vásároljak drágábbat), ha nem, akkor elbújok és kisírom a szemem :)
Köszi, hogy ismét írtál!
Attól függ milyen típusú autóba öntenéd és, hogy a gyártói előírások szerint megengedett e a Mannol Defender a motorjába. Ettől függ leginkább, hogy használható e bele.
Amúgy semmi probléma a Mannol márkával, megbízható, én is használtam már az olajait. A lényeg, hogy betarts a gyártói előírásokat az olaj választásra vonatkozóan és az olajcsere periódusokat és ne felejts el időben olajat cseréli, akkor szinte bármilyen márkájú olajjal sokáig jó lesz a motorod, ami megfelel a gyártói előírásnak, még a Mannol-al is.
Nem kell félni a Mannol-tól, megbízható, 10000 km-ert vagy egy évet simán kibírnak a motor olajaik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!