Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Más is érzi azt, hogy az...

Más is érzi azt, hogy az oktatási rendszer miatt fog egyedül maradni? 34/F

Figyelt kérdés

Egyre inkább azt érzem, hogy az oktatási rendszer tehet arról, hogy egyedül maradtam.

Általánosban mindig az volt, hogy tanulni kellett, olyat is, ami teljesen felesleges, eközben nem volt időm ismerkedni, barátkozni és állandóan ideges voltam.

Mindig az volt, hogy ha nem tanult meg valaki valamit és kapott egy 2-est, akkor nem azt mondták rá, hogy nem érdekli annyira, nem ez az érdeklődési köre. Hanem azt, hogy hülye hozzá, buta hozzá, tehetségtelen, nem megy neki, rossz képességű, stb. Tehát mint embert értékelték le akkor, ha nem tanult meg valamit.

Emiatt a felfogás miatt végigtanultam az általánost, végigtanultam a gimit, az egyetemet.

Az egyetemen is mindenféle extra tanulnivalót, TDK-t, OTDK-t, marhaságokat magamra vállaltam, mert a tanárom is úgy működött, hogy ha nem csinálom meg, akkor egy semmirekellő kis senki vagyok.

Szóval elteltek az egyetemi évek is. Ezután kikerülsz a munka világába, ahol rájössz, hogy hoppá, ha még a szakodon akadt is 2-3 lány a 60 főből, a munkahelyeken egy darabbal sem fogsz találkozni.

Most már 34 vagyok, barátaim nincsenek, senki sem hív el sehova, én meg nem fogok már beállni egy buliba sem teljesen egyedül. Persze az állandó tanulás miatt tudtam venni egy lakást Budapesten, erre jött a covid és azóta távmunkában zajlik minden.

Úgyhogy se kollégák, se barátok. Bámulhatom Bpn a falat a lakásban meg beszélhetek magamban. Vagy élhetek a szüleimmel, mert akkor legalább kevésbé érzem magam bolondnak. Nem nagyon látok már ebből a helyzetből kiutat. Megértem, hogy ez így mamahotel a nőknek, de egy lyuk a lakás kb Budapesten, mert arra volt pénzem, és végig szenvedés volt, amíg ott voltam.

Kérdezem én, miért nem volt az oktatási rendszerben legalább egy olyan tantárgy, ami a barátkozást, kommunikációt is segítette? Vagy legalább miért nem hagyott időt az oktatási rendszer arra, hogy ne a történelmet meg az évszámokat, meg verseket magoljon az ember, hanem kicsit emberek közé is kelljen menni? Azért ha tudtam volna, hogy így járok, biztosan másképp csináltam volna. Lettek volna lehetőségeim a nők terén az egyetemen 10 évvel ezelőtt, amikről szintén az állandó kőkemény ZH-k miatt mondtam le. A nők elvégezték ezeket 2-essel meg 3-assal, de legalább most már családjuk van. Én meg pánikszerűen tanultam, és egyedül maradtam.

A magam részéről úgy érzem, ezt a helyzetet innentől már csak elfogadni lehet, esetleg a mostani fiatalok számára lehetne javítani rajta.

2023. nov. 30. 18:44
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

8-as: már több éves kapcsolatom is volt. De az inkább a véletlennek volt köszönhető.

Illetve voltak csajok, akiket én utasítottam vissza. Ma már nem tenném, dehát ez van.

2023. nov. 30. 19:50
 12/24 anonim válasza:
Akkor meg egyáltalán nem is olyan rossz a helyzet, mint ahogy először leírtad. Rajtad múlik, hogy mit kezdesz most az életeddel, de nem reménytelen, hogy találj valakit, csak lehet egy kis plusz energiát kéne beletenned, mert a mostani módszered látszólag nem jó.
2023. nov. 30. 19:54
 13/24 A kérdező kommentje:

Nem rossz a helyzet úgy, hogy 30+ év alatt 2 évig voltam csak kapcsolatban? :D

Hát oké, szerintem a 2 év egy egész élethez képest hangyányi. Csak egy hajszállal több, mintha még szűz lennék.

Ez még abban a világban volt, amikor volt lehetőség társaságokba menni.

Ma már erre nincs mód. És nem is látom azt, hogy erre lenne mód a közeljövőben. Ezért vagyok kétségbe esve.

2023. nov. 30. 19:59
 14/24 anonim válasza:
Hat eleg szar a helyzet, tudom hogy sovany vigasz de nem csak te vagy igy ezzel. 30F.
2023. nov. 30. 20:06
 15/24 anonim válasza:

Persze, értem, de van aki meg azért panaszkodik az oldalon rendszeresen, hogy 30 felett van és soha semmi köze nem volt nőkhöz. Na ahhoz képest ez sokkal jobb. És nem azért, mert legalább nem vagy szűz, de a jövőbeli ismerkedésnél is sokkal jobb, hogy volt már korábban hosszabb kapcsolatod, van valamiféle tapasztalatod.

Totál megértem, hogy most már még nehezebb, egyrészt te is kevesebbet találkozol új emberekkel, másrészt ennyi idősen nagyon sokan ott tartanak, hogy házasok meg kisgyerekük van, jóval kevesebb ember jöhetne szóba, mint mondjuk az egyetemen. De most vagy teszel bele extra energiát és igenis keresel és próbálkozol vagy beletörődsz, hogy ez van és hibáztathatod az oktatási rendszert, a nőket meg minden mást és egyedül éled le az életedet.

2023. nov. 30. 20:07
 16/24 anonim válasza:

Én azt mondom, aki csak teheti, estin vagy levelezőn végezze a tanulmányait. Ismerkedni lehet emellett is.

Az oktatási rendszer szar, mint itt általában minden. 90%-ban csak kondicionál. Arra, hogy majd mikor munkába állsz, jó robotként végig seggeld fegyelmezetten az irodában vagy gyárban a 8,12 órát. Másik, amiért így működik az oktatási rendszer, nos amiért a munka is úgy van kitalálva, hogy minél hosszabb időre lekössék, lefárasszák az embert. Így jobban irányítható, szopatható.

2023. nov. 30. 20:16
 17/24 anonim válasza:
Nem biztos hogy - jelen esetben - az oktatásban kell ezt a " problémát" keresni. Ez társkeresési probléma sajnos ma nagyon általános.
2023. nov. 30. 20:20
 18/24 anonim válasza:

Mondhatok az oktatási rendszerre akármit... (ötleteim bőven lennének a megjavításra, átértékelésre, stb.)

Én mit szóljak, hogy pár hónappal az 50.-edik szülinapom előtt jutok el oda, hogy mégsem sikerült házasságot kötnöm? Nő létemre?

Azért, mert KETTŐN(!) múlik a vásár. Az is lehet, hogy a másik fél családja is ludas bizonyos dolgokban.

Ráadásul szerintem inkább másfajta sors volt megírva a csillagokban nekem és ennyi. Nyugi, nyugi, nyugi! Nincs még veszve semmi sem!

Majd ha kb. 15 év múlva tartasz ott, ahol, akkor legyél kétségbeesve. Addig csak türelem! Ma már kitolódott sok minden.

Gondolod, akkor privátban levelezhetünk. Értelmes embernek tűnsz, csak kissé türelmetlennek. Talán picit szűk látókörűnek is.

2023. nov. 30. 20:53
 19/24 anonim válasza:

Ma már inkább 70 év felett temessük magunkat, előbb nem. Ha lehet.

Ismételten a 18-as válaszoló voltam. Szóval: privátban folyt. köv.!

2023. nov. 30. 20:54
 20/24 anonim válasza:

Nem volt rá idő?

Én úgy emlékszem óránként negyed órát adtak szociális dolgokra. Az naponta 1.5-2 óra, ami hetente 10-13 tanórának felel meg. Melyik tantárgyból volt ilyen brutálmagas óraszámod?:D

Menj el pszichológushoz, ő majd segíteni fog. Aztán kezdj el ismerkedni, elsősorban barátkozni.

2023. nov. 30. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!