Ismerkedési dilemmák?
28 évesen véget ért azzal a lánnyal a kapcsolatom akit életemben először és igazán szerettem. Sosem.hittemnazt
hogy találok valaki ilyet se sajnos kiderült, hogy sok mindenben hazudott nekem. Eltelt 2 hónap és ideje újra élni. Túl kell lépnem rajta és újra el kellene kezdenem ismerkednem.
Viszont kellemetlen érzéssel tölt a gondolata az ismerkedésnek. Igazából csak azért szeretnék mert magányos vagyok és hiányzik valaki az életemből. Nem tűnik úgy, hogy találok még egyszer valakit aki iránt így érzek. Egyébként is nehezen bízok meg másokban de ezek után nem tudom, higyan fogok. Viszont ez az okom az ismerkedésre olyan önzően tűnik számomra. Magára az ismerkedés egészére nem vágyok csak egy normális kapcsolatra hogy ne legyek magányos.
Más is volt így? Hogy lépett túl ezken a kellemetlen érzéseken?
30 felett vagyok, 2 éve tért véget a kapcsolatom. Nagyjából ugyan ez történt. Ő volt, akit igazán szerettem és sose hittem azt, hogy találok hozzá hasonlót. De sajnos sok mindenben hazudott.
Én 2 évig próbáltam túllépni rajta, de nem tudtam. Csak mostanában jutottam arra, hogy képesnek érezzem magam újra ismerkedni, de így is vannak még rossz érzések. Szintén alapból nehezen bízok és ezek után még inkább nehezebb lett. És én is azt gondolom kevéssé valószínű, hogy találok valaha olyat, akihez úgy érzek, majd, mint hozzá. Nálam is az van, hogy inkább a szívemben megüresedett helyre hiányzik valaki. Amíg kellemetlen érzéssel tölt el az ismerkedés gondolata, addig még nem vagy túl rajta. Segíthet, ha kis időre magadra, céljaidra, hobbijaidra koncentrálsz. Vagy, ha nincs, akkor új célokra, új hobbikra, új barátságok kialakítására. Vagy kötetlen ismerkedésekre, lazább kapcsolatra. Amikor feldolgozod magadban a történteket, utána komoly kapcsolat felé is nyitni tudsz.
A túllépéssel nincs baj. Nem működött volna és sokat hazudott de én inkább homokba dugtam a fejem mert szerettem.
Nem zárkóztam se magamba és nem is lettem depis. Csupán életem 28 éve alatt ő volt az egyetlen aki iránt tényleg szerelmet éreztem. A barátaim társasága ezt nem tudja megadni.
És bárkivel is kezdenek el újra ismerkedni az csak azért van mert nem akarok majd egyedül lenni, pont ugyan így mint ahogy előtte is tettem.
Amíg nem találsz hozzád hasonlót, addig mindig csalódások fognak érni. Az, hogy Te szerelmes vagy egy másik emberbe, az még kevés lesz hosszútávra, mert közben ő is a szerelmet fogja keresni, amit Tőled már nem fog tudni megkapni, tehát folyamatosan kifelé fog kacsintgatni a kapcsolatotokból (hazudozni fog, hogy csak téged szeret, stb.). Nekem 2 nő kb. 10+(!) évet vitt el így az életemből. Komoly lecke ez a számomra az élettől.
Mi az, hogy hozzád hasonló? (A házasság 4 lábú asztal. Popper Pétertől tanulva.)
1. Közel azonos életvitel. (Bányász és szupermodell nem ilyen.)
2. Kölcsönös(!) szeretet.
3. Szexuális összeillés.
4. Pénzügyi összeillés.
Mivel egyiknek sem volt hosszú jó kapcsolata így inkább Almási Kittire szavazok.
Csernus inkább a szakítás feldolgozásában mond jókat szerintem, Poppernek meg életvezetési gondolatai erősek.
De ez csak az én véleményem.
Szerintem hitelesség szempontjából az nem lényeges, hogy ki hogyan élte a saját életét párkapcsolati szempontból. Pl. egy katolikus pap is adhat hiteles útmutatást a témában úgy, hogy soha életében nem volt valóságos párkapcsolati tapasztalata. Nekem Popper, Feldmár, Csernus szimpatikusabbak a témában mint a hölgyek. (Popper meg, hogy hidegen racionális lett volna bármilyen témában is, hát eléggé fura állítás a számomra.)
Magával az ismerkedés folyamatával nincs problémám, viszont az zavar engem is, hogy mennyire atomizálódott világban élünk és, hogy közben meg a szektásodás jelensége is mennyire erős, politikai, kultúrális, vallási, stb. szempontokból. Hasonlóan gondolkozó emberrel is nagy kunszt találkozni a mai világban, nem hogy még ellenkező nemű is legyen az illető, de nagyon fiatal vagy még, sokat fogsz változni minden tekintetben és egy csomó lehetőséged lesz még párkapcsolatot kialakítani.
Az, aki meg nem érdemli meg a figyelmedet, szeretetedet, azt gyorsan el kell engedni, szívja a vérét valaki másnak. (A hazudós lány az még vagy gyerek, vagy egyszerűen agyilag zakkant. Nekem egyik fajtával sem kellene párkapcs.)
Én azt gondolom, hogy nem feltétlen jó ötlet direktbe ismerkedni főleg hosszú komoly kapcsolat után, pláne ha ennyire megviselt a dolog. Én inkább azt javaslom hogy ne az ismerkedésre koncentrálj, hanem próbáld meg úgy bővíteni az ismertségi körödet, hogy nagyobb esélye legyen annak, hogy egy potenciális partner belép az életedbe. Például menjetek el többet szórakozni a barátaiddal vagy keress új társasági hobbikat, ahol új emberek fognak körbevenni; túrázás, csapatsport, önkéntes munka. Én korodbeli nőként pl nem részesítem előnyben a netes ismerkedést, nekem túl erőltetett, személytelen és nyomasztó. Sokkal jobb amikor személyesen elkezdek valakivel beszélgetni, látom a szemében az értelmet, látom a gesztusait, viselkedését és csak úgy spontán jól esik együtt tölteni az időt.
26/L
#9 én is pontosan így vagyok vele ahogy te. Mindig is azt szerettem ha a ismeretségből és a barátságból alakul ki egy kapcsolat.
Csak egy bizonyos kor után ez már nem eredményes. Ha valahogy bele kerülök egy új körbe ott is max egy-két nő van aki szabad még. Na most Ha velük nem illik össze akkor megint ugyan ott vagyok mint most. Akkor egy újabb hobbi és újabb baráti kör és így tovább. Számomra ez már sokkal erőltetettebb lenne. Ezért marad az online ismerkedés, mert magányos vagyok.
#8 értem, hogy elvi szintén igazad van de szerintem a valóság más. Mindenki tud szép és igaz szavakat mondani. Azonban ezek a tanácsok lehet csak elméleti síkon működnek és a valóságban nem. Az az ember akit gyűlölnek a gyerekei be adjon gyereknevelesi tanácsokat mert láthatóan nem ért hozzá. Kicsit így vagyok ezzel is, hogy aki nem tud egy normális kapcsolatot kialakítani arra én nem nagyon figyelek amikor a tutit próbálja megmondani a kapcsolatok téren, mert nem ért hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!