Van kedve valakinek arról beszélgetni, milyen a helyes élet?
Hogy milyen elvek szerint érdemes élnünk az életünket, mi a jó, mi a rossz, mi a cél. Boldogságra törekedjünk inkább vagy helyes életre. Mi az erény, és te hogyan viszed át ezt a gyakorlatba?
23 éves fiú vagyok, megveszekedett moralista és bölcsész. Bárkivel szívesen beszélgetek. Társkeresős kategóriába tettem, mert lányok vélekedése érdekel inkább, de fiúk is írhatnak, ha jó gondolataik vannak.
Utálom, anyám is folyton meg akarja mondani nekem, hogy mi helyes és mi nem, közben meg érzelmileg zsarol, kiabál velem, és kidobással fenyeget nap mint nap, de hetente legalább egyszer...😴
De szerencsére 3 hét múlva megyek kollégiumba. Szeged, jövök!^^
Szerintem pont amiatt ilyen katyvasz az egész világ, mivel amit az első mondott, hogy pontosan nincs meg mi is ez a fogalom. Ugyanis relatív ez (is, mint szinte már minden). Viszont tényleg érdekes, hogy amint valakitől megkapod, hogy számára mi a jó, mi a rossz úgy elég erősen megismered őt is. Viszont számomra már ez a két fogalom is egy nagyon képlékeny anyag lett, ha minden nap leírnám mit gondolok ennek-annak szerintem mindig változna. (Valamelyest ilyen az erény is) :D
Továbbá szerintem a boldogság és a helyes élet nem zárja ki egymást. :)
Viszont nagyon kíváncsi lennék a te válaszodra is. :D
(Ui.: Bocsi, hogy nem fogalmaztam meg egyértelműen mit gondolok, de talán ez is jelentéssel bírhat.:))
18/l
2# kitartást, és sok sikert Szegedhez! :)
(Nagyon sok szülőnek fegyvere az érzelmi zsarolás, sajnos.)
Neem, utsó. Te szerintem a három P-re gondoltál, ami nem a helyes élet, hanem maga az élet értelme.
"Pénz
Pia
Pina"
Amen
Inni nem iszok alkoholt
Néha ku*vazok
És nekem mi számít a pénz pénz és a nyugalom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!