Annó egy Mensás toborzó előadáson hallottam azt az érvet, hogy "az intelligencia szexi", megmoslyogtam ezt az igen komoly érvet... és lám mégis igazat mondtak, mik vannak. :D
De komolyan kíváncsi vagyok ez milyen fétis? :)
2020. máj. 30. 20:03
12/16 anonim válasza:
Tudtommal sapiosexuality a hivatalos neve, de nem mondanám, hogy fétis. Sőt, valami olyasmit is olvastam, hogy a kb. 120 IQ ponttal rendelkezők a legvonzóbbak, efelett kicsit csökken a vonzerő. :)
2020. máj. 30. 21:03
13/16 A kérdező kommentje:
Érdekes! Nem fétis nálam, egyszerűen csak... az egyik része, hogy jobban összeillek olyan nőkkel, ami ugyebár fontos egy kapcsolatnál; a másik meg hogy...mindenki más személyiségjegyet tart vonzónak, én pl. ezt, meg mondjuk a stílusosságot is, csak azt kevésbé erősen (legalábbis egy teszt szerint, viszont tudok azonosulni vele). :D
2020. máj. 30. 22:01
14/16 anonim válasza:
Érdekes, én még nem vettem észre hogy bármi előnyöm származna, abból hogy van egy papírom egy pontszámmal. Ha valaha készítek tinder profilt, meg van a bemutatkozó szöveg kulcsmondata. :D
Komolyra fordítva a szót, valóban fontos az intelligencia, de nem feltételen iq-ra értendő, annál összetettebb. Legalábbis személyes tapasztalat alapján legtöbb ismerősöm, barátom ugyanúgy művelt, érdekes személyiség, annak ellenére, hogy ilyen típusú teszt nem megy néhányuknak, saját bevallásuk szerint.
Viszont többségük szabad, és 22-23 éves korosztály. :)
2020. máj. 30. 22:11
15/16 anonim válasza:
ezt megmosolyogtam..
2020. máj. 31. 17:48
16/16 anonim válasza:
Valóban, az "intelligencia szexi", de a teszt kitöltése előtt pont ugyanannyira voltál intelligens, mint utána, tehát ez az érvelés szerintem sem helytálló a részükről. :D Persze a papírt lehet mutogatni, de nem hiszem, hogy megnyerőbb, mint mondjuk egy értelmes beszélgetés. (Illetve a kutatásban, amit említettem, konkrét pontszámok nem is jelentek meg, csak így "fordították le" érthetőre.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!