Kezdőoldal » Ismerkedés » Tanulótárs keresés » Valakinek lenne kedve együtt...

Valakinek lenne kedve együtt nyelvet tanulni? Német, angol

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok és szeretném a nyelvtudásomat fejleszteni. Németül kb. középszinten tudok, viszont régóta nem foglalkoztam vele komolyabban és sajnos sokat felejtettem ez idő alatt, illetve kijöttem a gyakorlatból, úgyhogy szeretném felfrissíteni a tudásomat 😊

Angolul is szívesen tanulnék, abszolút kezdő vagyok, pár évet tanultam a nyelvet, de sosem ment igazán jól. Viszont elhatároztam, hogy angolból is szeretnék legalább középszintre eljutni.

Olyan embereket keresek akikkel tudnánk együtt tanulni és fejlődni. Szívesen leveleznék, beszélgetnék mind németül és angolul is.

Hálás lennék ha privátban jelentkezne valaki akinek van kedve (és türelme a bénázásomhoz 😅) hozzá! 😊

2023. ápr. 30. 20:08
1 2
 11/16 anonim válasza:

8: igen

Kérdezõ: ismernek olyant, akit potenciálisan érdekelhet, és olyannal is beszéltem már régebben, aki meg is szervezett ilyen klubot. Nem csak németül és angolul lehetett gyakorolni, de ez volt a legkeresettebb. Lefoglalt egy helyet (pld presszót vagy kocsmát) ahol elõre egyeztette, hogy hány asztalt szeretne. Ilyenkor persze fogyasztani is kötelezõ, de legalább bérleti és belépõ díjakkal nem kell számolni, egy ital meg egy szendvics meg végül is belefér.

Ott az volt a szokás, hogy érkezéskor megkérdezték angolul, hogy melyik nyelvek érdekelnének, és ahhoz az asztalhoz ajánlottak, ahol azt a nyelvet gyakorolták éppen. Ott már azon a nyelven mutatkoztál be, és becsatlakoztál az ottani témába. Ha több nyelv is érdekelt, akkor felajánlották amelyiknek már asztala, akár választhattál is, vagy nyithattál egy új asztalt, ha az a nyelv mást is érdekelt.

Hosszabb távon úgy jobban mûködött a dolog, ha valaki vállalta, hogy felkészül egy érdekes témából, amirõl lehet legalább egy-másfél órát beszélgetni. Ha volt rá mód, meghívtak az adott nyelvet anyanyelvként beszélõket is egy kávéra.

Sokszor nem is lehetett biztosan tudni, hogy ki az, aki tényleg nem tud magyarul, de igazából senkit nem is érdekelt.

2023. máj. 1. 22:10
 12/16 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó ötlet, szívesen benne lennék ilyesmiben.
2023. máj. 1. 22:14
 13/16 anonim válasza:

Akkor kezdd el szervezni!

Mondjuk nyiss egy nyelvtanulós/nyelvgyakorlós/polyglot/németes Facebook csoportot, vagy kezdetnek csatlakozz be pár ilyenbe, és hozz létre eseményeket. Az első pár alkalommal várhatóan kevesebbe fognak jelentkezni, de érdemes egy cukrászdában vagy presszóban előre szólni, hogy ott lennétek mondjuk két órán át. Eleinte nyögve nyelős, ha nem te magad kezdeményezel, készülsz fel beszédtémákból, hajlandó vagy megszólalni 4-5 ember előtt, úgyhogy erre is legyél felkészülve.

És/vagy vegyél be a projektbe nyelvtanárt, volt nyelvtanárt, anyanyelvi beszélőt, bárkit aki hajlandó szabadidejében, ingyen, a saját gyakorlása kedvéért segíteni. (Például én angoltanár létemre szívesen fejleszteném a német tudásomat, ugyanakkor nyelvtanári rutinból meg tudok szervezni egy interaktív önképző köri "ülést" mintha angol óra lenne, csak ezúttal németül.)

Ha jó helyen kezded el, és jó lesz a hangulat, érdekesek a beszélgetések, akkor lassan híre is mehet, beindul egy önreklámozó folyamat is. Viszont egyáltalán nem automatikus: sok macera is van vele, és saját magadon kívül neked kell még az embereket is motiválnod, hogy ne morzsolódjanak le. Úgyhogy a kezdeti lelkesedés kevés, nagyon akarnod kell, hogy sokáig működjön a dolog!

2023. máj. 2. 09:11
 14/16 anonim válasza:

Szia, itt a DISCORD nevem :

HT - GV - 4802#1718

2023. máj. 10. 19:35
 15/16 anonim válasza:

Szia!

Hogy áll a dolog? Lett belőle valami?

2023. aug. 5. 11:25
 16/16 anonim válasza:
Nem, nem lenne
2023. aug. 6. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!