Kezdőoldal » Ismerkedés » Tanulótárs keresés » Tanulótársat keresek, valaki...

Tanulótársat keresek, valaki szeretne velem tanulni emelt angol és emelt történelem érettségire?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tanulótársat keresek, aki szintén angolból és történelemből fog emeltezni.

Nekem van egy félig személyreszabott tanulási rutinom, amit mindennap használok. Ha valaki egy cipőben jár velem és szeretné online (skype, discord) formában együtt követni a rutinom és együtt készülni napi néhány órát az érettségire, vegye fel velem a kapcsolatot.

Íme a rutinom, ha érdekes számodra és úgy érzed kompatibilis a te igényeiddel keress bátran.

Angol:

-Emelt angol érettségi feladatok megoldása

-Egy angol cikk elolvasása, megértése, elemzése: ismeretlen szavak kigyűjtése, hasznos szerkezetek megismerése, néhány feladat ezzel kapcsolatban. Ez hasznos főként a reading-nél, és a grammer-nél, de a többbi feladattípus megértését is segíti ezek a cikkek megismerése.

-Word-formation: van egy word file-om, amiben összegyűjtöttem/gyűjtöm azokat a szavakat amiket a leggyakrabban képeznek át különböző új szófajú szavakká és a leggakrabban használt formájukat táblázatszerűen össze is gyűjtöttem. Ezekkel való ismerkedés sokat segíthet a grammer egy bizonyos típusú feladatánál is.

-Kötőszavak, phrasel verbs, és egyéb más kifejezésekkel való ismerkedés: Grammar

-Nyelvtani össezfoglaló mind a 12 igeidővel és magyarázattal: Grammar

-50 emelt angol szóbeli témával való ismerkedés, kidolgozás, átbeszélés, ötletelés: szóbeli = conversation, debate, individual long turn

-Learn English with Tv Series: listening

Történelem:

-Történelem érettségi témavázlatok tanulása, de főképp megértése: B. Mátyus Gyöngyi Bori István Történelem érettségi témavázlatok II. Emelt szint című könyve alapján

-Forrásismeret: képalapú források megismerése a témával kapcsolatban (összegyűjtve egy word file-ban)

-Érettségi feladatok: témakörönként, majd később egész feladatsorok.

-Érettségi adattár történelemből: adott témakör szerint (könyv alapján)

-Komplex esszéírás: ebben én is kezdő vagyok, de középszinten a rövid és hosszúesszém nagyon jó lett, most ismerkedem a komplexel (könyv alapján)

Ez lenne itt a rutinom. Ez egy elég intenzív készülés, ezért azt tudni kell rólam, hogy most nem járok iskolába. Középszinten érettségiztem minden kötelező, illetve 1 szabadon választható tárgyból (ami igazából nekem nem volt választható) és idén fogok emeltezni, ezért van, hogy több időm van erre a két tárgyra készülni.

Szóval, szeretném veled megosztani ennek egy töredékét, ha érdekel keress fel és megbeszéljük mikor és milyen (online) formában.

Azok érdeklődését várom akik nem tudtak egy saját rutint kialakítani, de szükségük van még gyakorlásra, szívesen segítek amiben tudok.

2023. febr. 22. 16:13
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Még mindig van kapacitásom tanulótársra, jelentkezz bátran, írj privátot és megbeszéljük NEKED mi lenne a legjobb. (melyik tárgy, melyik téma, melyik készség és, hogy miben tudok segíteni és milyen időpontban (kizárólag online discordon vagy skypeon))
2023. márc. 14. 21:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!