Kezdőoldal » Ismerkedés » Tanulótárs keresés » Van valaki esetleg ilyen vagy...

Van valaki esetleg ilyen vagy ehhez hasonló jellegű szakról?

Figyelt kérdés

Másodéves orvostanhallgató vagyok Szegeden, következő évben várnak még rám az első nehezebb szigorlatok (anat, élettan, biokémia stb.), és szívesen megismernék olyan valakit, aki hasonló cipőben jár vagy már esetleg van tapasztalata ebben (nem feltétlenül orvosi szak, bármely más szakra is vonatkozik :D), akár van valami jó technikája nagy mennyiségű anyag megtanulására vagy csak szüksége van egy új barátra, aki megérti😁. Szegedre járok, de más városok diákjaival is jó lenne barátkozni😊

Rólam azt lehet tudni, hogy kissé introvertált vagyok, de egyébként szeretek beszélgetni mindenkivel, akivel kicsit is érzem, hogy egy hullámhosszra kerültünk. A hosszú, mély beszélgetések fel tudnak tölteni, de a lazább hangulatú programok sincsenek ellenemre.😊 Szeretem a kihívásokat, több területen szeretnék fejlődni, a természettudományokon humán vonal iránti érdeklődés is van bennem, szeretem a művészeteket, az irodalmat, az idegen nyelveket. Kikapcsolódásként szeretek koncertekre és színházba járni, emellett a sportot sem vetem meg, szabadidőmben minél többet próbálok úszni és futni, jótékonysági futóversenyeken rendszeresen veszek részt.

23/L

2022. júl. 27. 20:50
 1/3 anonim válasza:
Én történész vagyok, szóval nem biztos, hogy a tapasztalataim relevánsak lesznek, de hátha. Amikor egyetemista voltam, minden éven volt szigorlatunk, írásbeli és szóbeli is. Év közben is igyekeztem folyamatosan tanulni, olvasni, órákra bejárni, de az első két év rettenetes volt, mert utáltam az ókort, a középkort meg a kora újkort. Szerintem megéri folyamatosan olvasnod, még ha nem is kimondottan tanulni ülsz le, de ezzel is tudod memorizálni az anyagot, és később könnyebben fel tudod idézni. Ne erőltesd görcsösen a tanulást, ha pl. nagyon fáradt vagy, vagy ha nagyon nincs kedved (tudom, az egyetemistáknak sincs kb. sosem :D), akkor inkább hagyd. A tételeket olvasd el többször, majd próbálj gondolati egységeket, "címszavakat" kitalálni, mintha mondjuk prezentációt készítenél, és az egyes diákra csak néhány vezérgondolatot írnál fel, amelyekről eszedbe jut a "körítés" is. Ha vizuális típus vagy, akkor pl. a tételek kidolgozásánál használhatsz színeket, és vizsgán eszedbe juthat, hogy "ezt piros szövegkiemelővel kihúztam, ez volt a szöveg...". Sokat segíthetnek pl. felnőttképzéssel, tréningekkel kapcsolatos könyvek, jegyzetek, különböző tanulási praktikákat tudnak javasolni. Azt persze sajnos ekkora anyagnál nem spórolhatod meg, hogy átrágd magad az egész anyagon, és nem tudom, hogy nálatok mennyire részletesen, mennyire szó szerint kérdezik vissza az anyagot, de szerintem ha látják, hogy legalább elkezdeni el tudod a tételt, és magabiztos vagy, látszik, hogy érted is, amit mondasz, akkor talán nem fognak nagyon szőrözni. Ha esetleg van kérdésed, akkor nyugodtan írj, próbálok válaszolni.
2022. júl. 27. 22:17
 2/3 anonim válasza:
Szia, én mérnöki karon vagyok, most leszek màsodéves, nekünk inkàbb érteni kell a tárgyakat nem magolni de beszélhetünk hátha lesz egy két jó ötlet🙃
2022. júl. 28. 20:12
 3/3 anonim válasza:
A műveltség/tanultság és a diploma még nem minden. Sokféle dolgot meg lehet tanulni, de van, amit nem (pl. gerincességet). Egy orvosnak lehet nagy szaktudása, ha EQ-ja nem sok van, akkor semmit nem ér az egész. Sok embernek lenne szüksége az ilyen téren való fejlődésre is, pl. megpróbálni belegondolni abba, mit érezhet a másik ember, az orvosoknál sem árt, ha nem csak önmagukra gondolnak. Úgy vélem, hogy a kevésbé tanult emberek néha fejlettebbek érzelmileg, legalábbis gyakran jobban oda tudnak figyelni az embertársaik érzéseire is...
2022. aug. 6. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!