Kezdőoldal » Ismerkedés » Tanulótárs keresés » Volna kedved angolul tanulni,...

Volna kedved angolul tanulni, beszélgetni velem?

Figyelt kérdés

50s budapesti (15.ker.)özvegy pasi vagyok. Régóta próbálkozom az angol nyelv tanulásával, tanfolyamon, Go angollal,duo lingoval próbálkoztam.Írásban ,olvasásban sok mindent megértek, de a mindennapi beszélgetésben,egy nulla vagyok.Mire megértem az első mondatot,már elmondtak másik hármat.Olyan személyt keresek,aki hasonló problémával küszködik, és szívesen lenne a tanuló társam.Nem csak angol érdekel, lehet más nyelv is,pl.olasz, spanyol.Könnyen tanulok,és kedvem is lenne hozzá,de egy gépi program nem olyan élvezetes, nem tudok megbeszélni vele semmit sem,egy idő után feladom.Az, hogy miként működne a tanulás azt megbeszélhetjük,telefonon, Skype, Viber,messengeren.

Elsősorban női tanulótársat keresek,(nem szexre),hanem mert úgy gondolom, mellette jobban igyekeznék, nem szeretnék "leégni" előtte. De természetesen férfi is jelentkezhet.

Ha érdekel, kérlek jelezd.

2021. okt. 24. 10:53
 1/9 anonim válasza:

WHat's your name? How old are you? Where are you from?

She is a forty seven years old women

2021. okt. 24. 11:50
 2/9 anonim válasza:
Sorry! What's your name?
2021. okt. 24. 11:50
 3/9 anonim válasza:
1es ki a 47éves nő?
2021. okt. 24. 13:17
 4/9 A kérdező kommentje:

Miután én azzal kezdtem a kérdésem, hogy pár sort leírtam magamról,hogy legyen képben az, akit érdekelhet az ajánlatom, akkor akkor a jelentkezésnek nem ez a módja,hanem egy megkeresés privát üzenetben!

Aki ezt alapból nem tudja,ne jelentkezzen,ne írjon.

2021. okt. 24. 13:41
 5/9 anonim válasza:
Nagyon válogatós vagy tesó.
2021. okt. 24. 15:15
 6/9 anonim válasza:

Ha valóban tanulás a cél és nem társkeresés

Angol nemzetközi online fórumok. Nézz angolul híreket filmeket stb.

2021. nov. 23. 13:43
 7/9 A kérdező kommentje:

Kedves vagy 6-s.

Köszönöm szépen a jó tanácsodat. Ha így (film nézésekből ) meg lehetne tanulni egy nyelvet, az jó lenne. A javaslatod alapján melyik dologgal lehet beszélgetni? Kár,hogy NEM olvastad el,vagy nem értetted amit írtam:

de segítek,a lényeget kimásolom!

",de egy gépi program nem olyan élvezetes, nem tudok megbeszélni vele semmit sem,egy idő után feladom.Az, hogy miként működne a tanulás azt megbeszélhetjük,telefonon, Skype, Viber,messengeren."

2021. nov. 24. 10:19
 8/9 anonim válasza:

"Ha így (film nézésekből ) meg lehetne tanulni egy nyelvet, az jó lenne."

Meg lehet :) Önmagában nem elég de rengeteget segít főleg a nyelv és beszéd megértésében. Több évnyi filmnézés/youtube/podcastok után szinte mindent megértettem külföldi tartózkodásom során. Ez 100x többet ért mint az iskolai angol oktatás.

Leginkább a britt/skót/welsh tájszólásokkal volt gondom ami elég távol áll az amarikai vagy nemzeközibb angolhoz amivel én leggyakrabban találkoztam.

Írás és beszéd egy kicsit más tészta.

Kár hogy nem olvastad el amit én írtam: "Angol nemzetközi online fórumok."

Rengeteg olyan nemzetközi online közösség van ahol lehet másokkal komunikálni kezdő szinten is, akár szóban is. Haladó szinten még több. Tegyük fel érdekelnek az autók. Biztosan találsz olyan autóklubbokat közösségeket amelyeknek van online fóruma. Így egyszerre több hobbiddal is tudsz foglalkozni. Fiatalabakknál olnline játékok alapból adottak de lehet, hogy te is szeretsz játszani.

Ha találsz egy párt akivel tudsz tanulni az nyilván jobb de ezeket akár most is el tudod kezdeni. Én nem azt mondtam hogy muszáj egyedül tanulnod, ha ez jött le, akkor nem fogalmaztam elég jól.

Ezek mind az ingyenes és (szerintem) élvezhető kategóriába tartoznak. Nekem nehezemre esik könyvből nyelvet tanulnom, de kinek mi jön be..

Good luck, have fun!

2021. nov. 24. 11:37
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kiegészítésed.Most a duólingón tanulok, és a birtokos ragozásnál tartok. 3996 pontom van.A filmekkel, és az élő beszéddel az a bajom, hogy nekem most még nagyon gyorsnak tűnik.A feladatok hallgatásánál is többször (nagyon sokszor )kell visszahallgatnom, mert még nem mindig értem meg amit mondanak, főként úgy, hogy pl.van egy 5 szavas mondat, amit két három szóban, összevonva mond ki. Számomra ez még nehéz.Az sem egyszerű dolog, hogy másként mondja ki ugyanazt a mondatot egy férfi, mintegy nő! Ezért kétszer ,háromszor újra kezdem az alapokat,hogy megértsem,mit mondanak. A helyzet az, hogy írásban,olvasásban jobban megy minden, mint beszédben,de bízom benne, hogy idővel talán beszélni is tudok majd.Egyébként szeretek játszani, és már annak is nagyon örülnék, ha a kedvenc játékom :Jack and Daxter dialógusait megérteném.

Még egyszer köszönöm a jó tanácsaidat.

2021. nov. 24. 16:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!