Kezdőoldal » Ismerkedés » Tanulótárs keresés » Van-e aki nemrég kezdte vagy...

Van-e aki nemrég kezdte vagy kezdené a svéd nyelvet tanulni?

Figyelt kérdés
tapasztalat csere érdekel: Hogyan, miből érdemes tanulni.

2020. szept. 14. 12:05
1 2
 1/12 anonim válasza:
Engem is érdekelne. Én még nem kezdtem el, de erősen gondolkozom rajta, szóval én is szívesen várnám a tanácsokat, hogy mivel lenne érdemes otthon tanulni.
2020. szept. 14. 12:29
 2/12 A kérdező kommentje:

Nyelvvizsgára készülsz vagy valami más okból tanulod?

Én Memriset kezdtem el használni, illetve most nézegetem, hogy milyen könyvet vegyek.

Én mindenképp fogom még az Ankit használni.

Te milyen könyvből tanulsz?

2020. szept. 14. 13:06
 3/12 anonim válasza:
Duolingon kezdtem, de jobban elakarom sajátítani.
2020. szept. 14. 13:12
 4/12 anonim válasza:
Én nem tanulok svédül, de szerintem szép, hogy valaki foglalkozik a kevésbé ismert nyelvekkel. Szükség van erre. Sok sikert!
2020. szept. 14. 13:28
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszi. Szerintem bármelyik skandináv nyelv hasznos, mivel az egy nagyon fizetőképes régió és kevés külföldi beszéli a nyelvüket.

És ha valak tudja az egyik skandináv nyelvet, onnan már könnyebb bármelyik másik kettő.

2020. szept. 14. 13:37
 6/12 anonim válasza:
Szerintem az a svéd-magyar tankönyv, amit még anno én használtam a kezdetektől már nincs is piacon. Direkt megnéztem, de sehol sem találom, a pontos címére sajnos nem emlékszem, de egyik sem az, amelyeket most online találtam. Szerintem érdemes angol-svéd tankönyveket keresni, mert már évekkel ezelőtt sem találtam rendes magyar-svéd nyelvkönyveket, amikor elkezdtem a tanulást. Itteni tanulóként egyszerűbb kezdőknek anyagot találni, nem tudom, Adlibris-ről vagy Bokus-ról küldenek-e Mo-ra, de esetleg e-book formátumban akadnak elég jó tankönyvek szvsz. (På svenska 1 például v. Svenska för nybörjare (engelska)) Aztán a legtöbbet egy intenzívebb kurzus adja szerintem, filmek/sorozatok/tv és rádióműsorok is jók a későbbiekben, sokhoz van felirat. (Online SVT Play) Egyébként sok sikert, tényleg tök jó nyelv, én nagyon szeretem - most már napi szinten - használni/hallgatni. A norvég utána tényleg sima ügy, a dán azért egy kicsit más téma, de vannak ott is hasonlóságok.
2020. szept. 14. 15:34
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Nem is akarok magyar nyelven írt könyvet használni. Véleményem szerint a magyarok által írt angol nyelvkönyvek is mind kritikán aluliak. Angol nyelvűvel akarom kezdeni és utána amint lehet svéd nyelvű nyelvkönyvre kell áttérni. Mert mégiscsak a svédek ismerik igazán a svéd nyelvet:)

Egyébként Amazonon nézelődök, a Kindle verzió szinte mindenből egy kicsit olcsóbb, meg azért ott elég nagy a választék.

Amúgy én az angolnál sem vittem túlzásba nyelvkönyvek használatát. Ha valahogy elvergődök egy B1 szintre utána már szerintem igazi regényeket kell olvasni, meg Youtube videókat nézni.

Mire használod a svéd tudásod? Itthon tudtad hasznosítani?

2020. szept. 14. 16:35
 8/12 anonim válasza:

Én is elkezdtem tanulni, hobbi. Nagyon szeretem a skandináv kulturát.

Én a drops alkalmazást használom.

2020. szept. 14. 17:54
 9/12 anonim válasza:

6-os vagyok; igen, ez tènyleg így van, tapasztaltam más nyelveknél is, hogy a magyarok által írt tankönyvek nem a legjobbak. Az Amazon valóban jó ötlet, bár én ritkán tévedek arrafelé, így eszembe sem jutott. Pdf-ben is biztos van anyag online. Dettó, iskolában annyira alkalmatlan angol tanárokat kaptam, hogy otthon jobban haladtam egyedül könyvek/sorozatok + amerikai penfriend segítségével.

A svédet egyébként helyben használom jó pár éve, tanulás miatt költöztem ki, aztán dolgoztam is kicsit és most ismét tanulok:)

2020. szept. 14. 20:48
 10/12 anonim válasza:
9-es az amerikai levelezőtársat hol sikerült találnod?
2020. szept. 15. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!