Elte ppk - pszichológia szak (emelt szintű érettségi)?
Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy ez ELTE pszichológia szakára milyen tantárgyakból kellene majd emelt szinten érettségiznem? Én még csak a fakultáció választás előtt állok, elolvastam miket fogadnak el emelten az ELTE-n, mindenképp fogok biológiát választani egy emeltnek, de kell még egy. A magyar töri nem áll közel hozzám. A matematika és az angol között gondolkodom másodiknak. Egyértelműen az angol könnyebb emelten, de mennyire befolyásolja a bekerülésemet egy könnyebb tantárgy választása? Nem tudom mennyire érdemes e plusz 3 heti matekkal kínoznom magam.
(És még annyi, hogy valószínűleg változni fog az érettségi rendszer évek múlva meg minden, de ezt most hanyagoljuk el)
Köszi a válaszokat előre is!
Pszichológián végeztem. Az angol nagyon jól fog jönni az egyetemen (meg más területeken is), úgyhogy azt érné meg választani. A matekot oké, hogy elfogadják, de semmi hasznát nem fogod venni pszichológia szakon.
Az pedig nem számít, hogy az angol "könnyebb", főleg mert ez szubjektív, ráadásul nem rangsorolnak ilyen szempontból a tantárgyak között. Ha mindegyik ugyanúgy elfogadott tárgy, akkor ugyanannyi pont járhat értük. Nyilván azt érdemes választani, ami jobban megy, és könnyebben fogsz tudni vele több pontot szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!