Kezdőoldal » Ismerkedés » Egyéb kérdések » Így 2023-ban csak szerintem...

Így 2023-ban csak szerintem nagyon nehéz emberi kapcsolatokat építeni?

Figyelt kérdés

Próbáltam sokszor barátkozni, és most a párom is szakított velem, nagyon magányosnak érzem magam és megtörtnek.

Mintha a covid óta megváltozott volna valami, az emberek is. Nehezebb emberi kapcsolatokat építeni, nem nyílnak, mindenki elvan a saját dolgával.

Vagy csak én érzem így? Vagy rajtam kívűl is vannak magányos emberek?

2023. dec. 9. 17:55
 1/9 anonim válasza:
A magányt mindenki magának csinálja. Ha te a szobádban ülsz és telefont nyomkodsz, akkor TE VAGY magányos, nem a világ. Ha elhanyagolod a hagyományos emberi ütközési lehetőségeket (disco, kutyasétáltatás, emberi beszélgetés a munkahelyen vagy iskolában, barátkozás, emberi programok), akkor ne csodálkozz, ha magányosnak érzed magad. És ezen lehet hőbörögni, tiltakozni, de a fiataloknak meg kell érteni, hogy a telefonos, számítógépes világ nem a VILÁG, csak annak a szobai másolata.
2023. dec. 9. 17:58
 2/9 anonim válasza:
Sokan vannak így, többen mint valaha. Most amikor már az ismerkedés nagyon könnyű lett az internetnek hála, az emberek nem bíznak egymásban, magukba zárkóznak, hamar elveszítik az érdeklődést a másik iránt.
2023. dec. 9. 17:59
 3/9 anonim válasza:
#1: Na igen, de ha sokan bezárkóznak a saját világukba, akkor nem csak a kérdező magányosodik el, hanem rajta kívül még sokan mások is. Vagyis atomizálódik a társadalom, szűkülnek a barátkozási lehetőségek. Plusz attól, hogy valaki beszélget a munkahelyen vagy az iskolában, még simán lehet magányos, egy felszínes beszélgetés nem pótolja azt, hogy valakivel/valakikkel sorozatosan közös programokat csinálsz. A kutyasétáltatás is olyan, hogy nem biztos, hogy találkozol értelmes, normális emberekkel, vagy nem álltok szóba egymással, vagy kialakul egy futó beszélgetés, de az hosszabb távon mit segít a magányon? Vagy ha valaki falun vagy kisvárosban lakik, ahol alig van normális program, alig van egy olyan hely, ahová be lehet ülni beszélgetni, az sem könnyíti meg a dolgot.
2023. dec. 9. 18:19
 4/9 anonim válasza:

Ha nő vagy írhatsz.

Viccet félretéve, neten nekem könnyen ment mindig is az ismerkedés férfiként, de régen gyerekként is.

2023. dec. 9. 19:17
 5/9 anonim válasza:
sokan vannak ezzel igy. irj ha szeretnel beszelgessünk :)
2023. dec. 9. 20:59
 6/9 anonim válasza:
#5: A kérdező nem igazán kommunikatív típus, csak nem igazán értem, hogy akkor így hogyan akar kapcsolatokat építeni.
2023. dec. 9. 21:15
 7/9 anonim válasza:
Hat az eleg fura
2023. dec. 9. 21:32
 8/9 anonim válasza:
Nagyon sok a társadalomban fellelhető vagy defektes-, vagy agyonhasznált ember. Így igen, nehéz keresni emberi kapcsolatot keresni/találni, ami normális is lene.
2023. dec. 9. 22:24
 9/9 anonim válasza:
Ismerem az érzést, írhat nekem, akinek van kedve. 30/N
2023. dec. 10. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!