A szőke nők kelendőbbek a férfiaknál?
5
Nem hiszem, hogy emiatt lenne, hogy a szőkék kelendő(bb)ek.
Két ok lehet:
1. Nagyon ritka a természetes szőke haj, ami felnőtt korban is szőke. (Kb. az emberiség 1-2 százalékának van. Ugyanez érvényes a természetes vörös hajra.)
2. Tudtommal akkor lett nagyon népszerű, amikor elkezdték a fekete-fehér filmeket csinálni, mert a szőke haj jobban látszott, mint a többi szín.
A festett szőke haj teljesen más kérdés. Sok nőnek van festett szőke haja, de sztem (hangsúlyozom: szerintem) nagyon közönséges és ronda tud lenni, ha nincs rendesen ápolva. Tehát teljesen rendszeresen mosni, festeni, vágni kell. A szénné égetett, roncsolt szőke haj borzalmasan csúnya (pont amennyire a festett vörös haj).
5, 12
Úgy tűnik (egyetlenegy "forrást" találtam), hogy lehet vmi az ösztrogén szint dologban. Csakhogy ez CSAK a természetes szőkékre vonatkozik.
"Q: Do Gentlemen Really Prefer Blondes? A: ... During the Ice Age, when even cavemen were in short supply, the blonde woman really did get her man - simply because her light coloured hair made her stand out. Plus scientists have recently discovered that natural blondes have higher oestrogen levels. In short, golden (preferably long) hair shouts : 'I am young, sexy - and fertile' to every member of the male species within a few miles."
A jégkorszakban, amikor még az ősemberek is kevesen voltak, a szőke nő tényleg megkapta a férfit - egyszerűen azért, mert világos hajszínével kitűnt. Ráadásul a tudósok nemrég felfedezték, hogy a természetes szőkéknek magasabb az ösztrogénszintjük. Röviden, az aranyszínű (lehetőleg hosszú) haj azt kiáltja: "Fiatal vagyok, szexi - és termékeny" a hímnemű faj minden tagjának néhány mérföldes körzetben.
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
Egyébként tudsz még további forrást, szakirodalmat linkelni?
11-es voltam
14
Hát nem tudom, hogy hogy lenne alap, mikor a nők 1-2 százalékának van természetes szőke haja. :))
Tehát egy nap elmegy melletted száz nő, abból 1-nek vagy 2-nek lesz természetes szőke haja. (Vegyük még hozzá, hogy a szőkék is megőszülnek, tehát még 1 vagy 2 sem lesz a százból.)
Azért, mert egy darab tanulmányt olvastál, azért még nem vagyunk ám beljebb.
Szerintem nagyon egyszerűen az az oka a szőke haj vonzerejének, hogy nagyon ritka. Ahogy a vörösnek is.
De rengeteg férfi a barna hajat preferálja, ill. a feketét. És van, akit egyáltalán nem érdekel.
Nekem pl. alapból bejönnek a szőke és vörös hajú férfiak (persze a természetes szőkék és vörösek), de attól még ugyanolyan vonzóak számomra a barna hajúak is. Egyedül a fekete hajszín nem mozgat meg.
16
Hát amúgy. Ha tegyük fel, hogy kiszőkíted, és emiatt mondjuk kétszer annyi pasi néz meg, akkor lehet, hogy ennek a hatására megnő. Mármint ez még lehet akár logikus is xd De kétlem, hogy így lenne
#11-es válaszolóval értek egyet.
Kelendőbbek a szőke nők, ezért sok nő szőkére festi a haját, de nem foglalkoznak vele eleget, lenőtt, ápolatlan hatású lesz egy idő múlva. Ez sokkal gázabb, mint ha meghagyná az eredeti hajszínét.
19
99,9 százalékban megmondom.
Ti. a haj, a szem és a bőr színe színharmóniában van, szóval meg lehet mondani.
Kizárólag nagyon neves modelleknél, színésznőknél nem tudnám megmondani, mivel a) fényképet látnék b) agyon vannak sninkelve és így a fent említett színharmónia mesterségesen előidézhető c) a fényképek retusálva vannak d) nekik sminkes, fodrász áll rendelkezésükre minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!