Csak én gondolkodok igy koromhoz képest ?
Kíváncsiságból szeretném megkérdezni hogy vannak e az én korosztályomba olyan emberek akik hasonlóan gondolkodnak vagy gondolkodtak.
Jövö hónapba leszek 20 éves lassna már 4 éve jófórmán a szakmámba dolgozok amit 2 éve szereztem és hát elég rossz gyerekkorom volt
apám/anyám terén de ebbe most nem szeretnék belemenni.
Körübelűl 17 éves korom óta vagyok így ezzel hogy én már nagyon várom azt hogy családom legyen lehet azért mert nem a legjobb gyerekkorom volt és azt szeretném hogy az én gyerekeimnek majd szeretetileg, nevelésileg meg igy minden téren hogy ha nem is tökéletes de jo gyerekkoruk és tini"koruk" legyen tudom ez másoknak alap dolog de az enyémből kiindulva ugy gondolok erre mint egy cél
Szeretnék élni is persze a magammódján elszoktam én is járni ritkan diszkókba pár baratámmal iszogatni.
lassan 2 hónapja szakitottunk baratnőmel több mint 1 évet voltunk egyutt és ő pont az ellentéte volt nekem ő is szeretett volna majd kesőbiekbbe gyereket de csak a bulin járt az esze volt hogy hazudott csak hogy elmehessen bulizni..stb.
Azért kérdezem most ezt lehet hülyének fogtok nézni:D
mert nem látom ezt sehol se a barataim körébe se a munkahelyemen
Régóta foglalkoztatott már ez engem hogy van e más is hasonló cipőbe
Köszi hogy elolvastad
(lehet lesz benne helyesirási hiba azt nézzétek elnekem)
Az emberek többsége kb 23-25 éves kora körül kezd el dolgozni állandó munkahelyen. Addig tanulás, egyetem, buli, stb... esetleg mellette kis diákmunka, vagy valami 4 órás tanulás mellett végezhető dolog.
30 alatt kicsi a családvállalási kedv. Én most 29 vagyok. Most csak szétnézek az osztálytársak között, kb 60 fő. Kb 10 helyen van gyerek (mondjuk ebből egyikük már érettségire is a kicsivel érkezett 😃 az a gyerek hamarosan megy a gimibe). Fiú-lány arány egyenlő. Gyerekesek közt több a nő... 3 férfi van.
Házasok sincsenek túl sokan. De ebben kiegyenlített az arány. Amúgy jó osztályok, mert van bennük minden társadalmi rétegből, mindenfélét dolgozó emberek. Iroda, szakmák, pedagógus, menedzser, sportoló, közszolga, rendőr, tűzoltő, gyári melós... magyar, cigány... intró-extrovertáltak, stbstb...
Kicsi merítés 60 fő, de ez a helyzet körülöttem, erről tudok nyilatkozni.
Tehát van esélyed találni olyat, aki már most 20 évesen családban gondolkodik, de kevés... szóval a mostani generációnak nem kellett kiválasztania, hogy mivel foglalkozzon, mivel kerrsi majd a kenyerét, és ez sajnos meg is bénítja őket. Nem tudják mit akarnak. Neked más... neked nem volt választási lehetőséged... vagy csinálod, vagy éhen halsz.. és jelenleg ez egy jobb helyzetbe rakott téged, mert neked már most vannak hatátozott elképzeléseid, jövőképed, életcéljaid, stb.
Ezek a dolgok már a mi generációnkra sem voltak jellemzőek. Sokan még most sem tudják mivel akarnak foglalkozni... a te generációd pedig csak rosszabb lett. Ezek még 20-onévesen is tiktokker influencerek akarnak lenni... fogalmuk sincs semmiről... nekünk sem volt már, és ez csak rosszabb lesz. Szóval ja... a kortársaid gondjai az életben az, ha nincs net a telefonján, és hasonlók, nem a gyerekvállaláson jár az agyuk, miközben az életüket még évekig a szülők finanszírozzák.
Sok rossz traumát kapott ez a generáció. Te viszont teljesen másat, mint az átlag. Tehát az nagyon nem általános, hogy gyerekek elmennek a szakképzőbe, és aztán dolgoznak is, eltartják magukat, saját önálló életet élnek. Kifejezetten ritka.
Nekem kicsit más a hátterem, én most végzek az egyetemmel, dolgozni pedig csak kb 1 éve dolgozok, meg a családom is rendben van. A célok viszont ugyan azok, szeretnék családot alapítani még 30 előtt, persze a legjobbat adni. Csakhát ehhez párt nehéz találni, tényleg nagyon nem így gondolkodnak az emberek.
21F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!