Kezdőoldal » Ismerkedés » Egyéb kérdések » Kinek van nagyon sok ideje?

Kinek van nagyon sok ideje?

Figyelt kérdés

Szóval, egy elég furcsa kérdésem/kérésem lenne. Az a helyzet, hogy elég unalmas vagyok. Nem tudok érdekes beszélgetéseket indítani, de még fenntartani sem.

Viszont elhatároztam hogy ezen változtatni akarok, mert úgy érzem, hogy emiatt a "defektem" miatt nem tudok olyan életet élni mint amilyet szeretnék.

Nincsenek közeli barátaim - bár sok ember van aki kedvel/akit én kedvelek, de egyikükkel sem szoros a viszonyom. Nincs barátnőm - bár volt már olyan lány akivel jól elvoltunk, de őt is a külsőm fogta meg, és később is szinte csak ő vitte a hátán a beszélgetést. Persze próbáltam én is, de mint mondtam, béna vagyok benne.

Az egyetlen kommunikációs forma amit hosszú ideig fenn tudok tartani, az a vita. Na nem az anyázós, tányérdobálós vitákra kell itt gondolni, hanem a kulturált, érvekkel folytatott vitákra. Ez viszont nem elég az emberi kapcsolatok építésére, szóval nem sokra megyek vele.

És itt jön az, hogy a segítségedet szeretném kérni: hogyan lehetnék kevésbé unalmas, hogyan tudnák érdekes témákat találni, hogyan tudnám fenntartani a kommunikációt? Tudom, hogy ezeket csak gyakorlással tudnám javítani, de a környezetemben jelenleg nincs olyan akivel ezt be merném vállalni. Ezért a kérésem az lenne, hogy beszélgess velem. Vagyis próbáld meg, és bármit látsz amin javítanom kellene, kérlek írd le.

Ha eddig elolvastad nagyon szépen köszönöm, ha pedig segítesz is nekem ebben akkor hatalmas hála.

2021. okt. 11. 02:03
 1/8 anonim válasza:
Milyen témákról szeretsz vitázni? Illetve milyen idős vagy?
2021. okt. 11. 02:39
 2/8 anonim válasza:
A legtöbb emberből hiányzik a vitára való képesség, nem tudnak érvelni, csak személyeskedni és ‘kötni az ebet a karóhoz’. Csak felszínes dolgoktól lehet velük beszélgetni. Szerintem ne változz. Én is ilyen vagyok, és emiatt nehéz barátkoznom, de nem érdekel, én nem fogok autókról, az aktuális radikális politikai irányzatokról (primitív, nem intelligens módon), és az álarcos énekesről vagy másik hasonló trash tartalomról beszélgetni. :D
2021. okt. 11. 07:52
 3/8 anonim válasza:

Írásban vagy hívásban szeretnél beszélgetni? Írásba lehetséges, hogy tudok segíteni, de hívásozni nincs kedvem.

Irásban kb bármelyik lányt megtudom fogni mert normális vagyok és előtérbe helyezem az ő dolgait. Ha nem ismerem a kedvenc filmet megnézem és stb.

Egy beszélgetés mindig unalmassá válik egy időbe. Nos ha sikerűlt jól megismerned az illetőt, akkor ilyen nem lesz. Mindig lesz miről beszélgetni.

2021. okt. 11. 08:11
 4/8 A kérdező kommentje:

#1 igazából bármilyen témában szivesen vitázok, ha úgy érzem hogy valamennyire értek hozzá, ilyen témából meg elég sok van.

Ja és 21 vagyok.

#2 nem szeretnék változni a vitákban, csak fejleszteni magam, hogy ne csak vitatkozni tudjak. Szerintem nem csak a vitából kellene állnia a kommunikációnak. Mármint persze, fontos az is, mert - nekem legalábbis - élvezetes és érdekes. De emellett jó érzés elhülyülni a haverokkal is, random dolgokról beszélgetni, viccelődni. Ezekkel csak az a baj, hogy képtelen vagyok rá ha nincs valaki aki megadja a társalgásnak a gerincét úgymond.

#3 írásban gondoltam, mert ott jobban el lehet különíteni a beszélgetést és a tanácsot, meg hosszabb ideig fenn lehet tartani egy ilyen levelezős beszélgetést mint egy telefonhívást.

Én is előtérbe helyezem a másik dolgait, és mégsem tudok témát találni mindig.

Úgy igazán megismerni valakit az egyszer sikerült, vele tényleg sosem fogytunk ki a témából, csakhát elég lassan ment az is, és ott is csal az ő kitartásának köszönhető, hogy eljutottunk odáig.

2021. okt. 11. 10:55
 5/8 anonim válasza:

Ha gondolod írj privátot és beszélgessünk. Szívesen beszélgetnék itt is, de ide el fogok felejteni visszajönni, a privátokat meg nézem naponta.

Ha valami érdeklődési kört leírsz, abból már el lehet indulni. Ez lehet egy zene, amit szeretsz, egy sorozat, bármi. :)

2021. okt. 17. 21:01
 6/8 anonim válasza:

Kedves kérdező: olvass sokat! Regényeket,novellákat, bármit! Bővül a szókincsed és az érdeklődési köröd.

Vannak szakkönyvek is a beszélgetéssel/beszéddel kapcsolatban. Például: Hogyan tartsunk hatásos beszédet stb. stb. Még nézek egy párat a polcomon. Sok hasznát vettem anno.

2021. okt. 30. 06:54
 7/8 A kérdező kommentje:

Nagyon sok érdeklődési köröm van, és a szókincsem is rendben van szerintem (nagyon sokat olvasok).

Amúgy időközben arra jöttem rá, hogy a beszélgetéssel még elvagyok. A hibám inkább abban van, hogy kapcsolatot nem tudok kialakítani. Elbeszélgetek kb akárkivel, de ha vége a beszélgetésnek akkor vége mindennek. Nem keres utána a másik ha én keresem utána akkor esetleg beszélgetünk mégegyet, de utána megint vége szakad, hacsak nem keresem megint én.

Persze akikkel sokszor találkozok azokkal többet beszélgetek (pl együtt edzünk), de azt leszámítva nincs semmi.

És mielőtt ezzel jönne valaki:

-elő szoktak kerülni személyes témák is

-nem csak én dumálok/magamról beszélek, hanem mindketten aktívan rész veszünk a beszélgetésben

2021. okt. 30. 07:57
 8/8 anonim válasza:

Kedves kérdező: nem vagy introvertált? Ők tudják nehezen kezelni a beszélgetéseket. Az introvertált emberek éppen olyan értékesek, mint az extrovertáltak, akiknek be nem áll a szájuk és folyton a kapcsolatokat keresik.

Én is introvertált vagyok. Kevés emberrel beszélgetek hosszan, nem azért mintha félnék tőlük, egyáltalán nem, hanem egyszerűen unom a témákat, amit felhoznak. Ha hasonlóval találkozom, akkor viszont ki nem fogyunk a témából. (Sajnos az egyik ilyen személy tavaly meghalt koronavírusban).

Nem lehet, hogy nem benned van a hiba, hanem a körülötted levőkben? Túl felületesek hozzád képest? Nem a kút mély, hanem a kötél rövid, szokták mondani.

Fogsz még ismerni olyan embert, akivel sokat és jókat fogtok beszélgetni.

2021. okt. 31. 06:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!