Hogyan fogod majd reagálni, ha a hallássérült fiú szeretne téged megismerni társkereső oldalon keresztül?
Elutasitod, vagy kicsit meg szeretnéd ismerni az illetőt?
Mennyire hátrány a hallás károsodás?
Egyéb infót szivesen meghallgatom. :D
Elutasítom. Azért empátiával kezelném a dolgot, de semmiképp nem akarnék megismerkedni vele.
Komoly kapcsolatot inkább szeretnék mindenféle korlát nélkül, ha meg nem komolyat akarok tőle, akkor ezt előre közölném.
Én a helyedben inkább élőben próbálkoznék, akkor szerintem sokkal jobbak az esélyek. Amúgyis, hogyan zajlana a kommunikáció? Lehet jobban járnál, ha valamiféle süket közösségben próbálkoznál, biztos vannak ilyenek.
Nem siket/néma emberről van szó.
Mi az, hogy hogyan zajlana majd a kommunikáció? Akkor te miért is keresel a társkereső oldalon is? :D
Tud beszélgetni, csak annyi a hátránya, hogy neha meg kell ismetelni a mondandot, vagy ha valaki gyorsan beszél, akkor lassabban beszéljen, stb...
Süket közösség? hát ezt elég parasztosan, sértően írtad. Ahogy szokták mondani, a stilus maga az ember.
Hát a kettes válaszán igencsak megemeletem a szemöldököm. Főleg a süket közösség részen...
Minden esetre én nő vagyok és hallássérült, minden probléma nélkül kommunikálok. Én nyílan kiírtam anno, mikor párt kerestem társkeresőre, hogy ez van velem, és ennek ellenére nagyon sokan írtak napi szinten. Nyilván egy férfi esetében leginkább ő kell kezdeményezzen, de úgy gondolom, hogy maga a hátrányosságom a társkeresés szempontjából nem okozott nekem problémát.
(mielőtt valaki belekötne, hogy biztos azért írtak nekem, mert a férfiaknak mindegy csak lyuk legyen... mindenhol ki volt írva, hogy komoly kapcsolatot keresek).
A lényeg szerintem azon van, hogy ne érezd, hogy a betegséged határoz meg téged, mint embert. Nyilván vannak hátrányaink, de egy "full egészséges" embernek is vannak hibái. No, meg az orvosok szerint nem létezik egészséges ember, csak olyan aki még nem vizsgáltatta ki magát 100%-osan :))
#2 vagyok.
Bocsánat, én úgy értelmeztem a kérdést teljesen süket az illető. Ha csak annyi a probléma, hogy kicsit nehezebben hall, akkor természetesen nem lenne probléma.
6-os:
Látom most sem teljesen érted.
Nem is feltétlenül azzal van gond, hogy a hallássérülteket egyből a siketekkel keverted, mert ez gyakori. A gond ott van, ahogy fogalmaztál.
Ha nem is akarsz itt mindent elolvasni a verbális agresszióról:
Annyit kimásolok, hogy:
"A sajátosan emberi verbális agresszió ritualizált (rögzült) formáit Csányi a következőkben látja: az agressziós aktus nyelvi jelzése (megverlek, kinyírlak), szexuális töltetű, pl. vérfertőzési tabu megsértésére utaló utasítás, többfélék a szociális hierarchiával, dominanciával, csoportnormákkal kapcsolatos agressziók, pl. a fizikai vagy mentális sérülésre utaló megjegyzések (nyomorult, süket,
idióta, hülye), a szociális deviancia emlegetései (gyáva, ku@rva, koldus),
egyértelmű dominanciát kifejezők (nyald ki…, kapd be…), illetve bizonyos állatok emlegetése (szamár, marha, ökör, disznó). A normatív agressziót gyakran kíséri csúfolódó viselkedés (csúfolók)"
Mint láthatod, rögződött, társadalmilag majdhogynem elfogadott... de valójában nem az, hogy valakit süketnek hívsz. Lehet pitiáner dolognak hangzik, de nem mindegy, hogy süket vagy siket. Nem mindegy, hogy valakit lefogyatékosozol, vagy azt mondod, hogy hátrányos helyzetű. Nem mindegy, hogy terhesnek mondassz egy nőt aki nagy nehezen sok évnyi próbálkozás után gyermeket vár, vagy azt mondod, hogy áldott állapotban van (még akkor is ha nem vagy vallásos).
Bocsi, de én ebben nem hiszek. Most tényleg nem ártó szándékkal kérdezem, de nem vagy te kicsit túl érzékeny?
Ezek csak szavak, önmagukban nem lesznek sértőek. Én annak idején nyelvtanból úgy tanultam a beszélő szándékát a nem nyelvi eszközök fejezik ki.
Végképp nem értem mi a probléma a süket szóval. Úgy tudom így hívják, amikor valaki egyáltalán nem hall. Kitalálhatunk rá egy másik szót is, akárcsak a cigányok esetében történt (roma), de ez még nem jelent semmit.
Amúgyis, ez igazán csak azokat sérti, akiket nem érint a probléma. Ha valaki süket, akkor úgysem hallja mit mondok, maximum a számról tudja leolvasni melyik szót használtam. De megint csak azt jelentené, hogy az adott személy maga keresi magának a problémát.
Amúgy az nem sértő, ha valakit rokkant helyet fogyatékkal élőnek neveznek? Én az utóbbit sokkal megalázóbbnak érezném, mégis ez a divatos kifejezés.
Egyébként azt hiszem túl jó ember vagyok, amiért a halláskárosodásról egyből süketségre gondoltam.
Annyira alapvetőnek vettem, hogy egy kis halláskárosodás senkinek nem okoz gondot, hogy fel sem merült bennem, hogy ez kérdés lenne a kérdezőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!