Szereted Beethoven műveit?
Vannak itt olyan emberek, akik szeretik a klasszikus komolyzenét?
Akik igen, megosztanátok a legjobb élményeiteket a zenével kapcsolatban?
Akár kommentben, akár üzenetben. Mindegy, hogy valami előadás, koncert volt, vagy ha te magad játszol valamilyen hangszeren, és úgy volt valami meghatározó élményed, az is számít.
Számomra Beethoven a non plus ultra, de nyilván más zeneszerzők műveit is kedvelem. Magamtól tanultam meg több hangszeren is játszani -nyilvánvalóan nem olyan egetverően kiemelkedő szinten, de nem is ez volt a cél.
Semmi hátsó szándék nincs a kérdésben, csak unatkozom.
#1,
A Requiem is egy zseniális mű! Gratulálok a párodnak, ez szép eredmény. Megkérdezhetem, zenész vagy énekes(kórus vagy szólista)?
#2,
A kérdésem valóban nem erről szólt, de egy európai turnénak is megvan a maga hangulata, szóval érthető, hogy inkább ez fogna meg.
Köszönöm a további válaszokat! Nem is gondoltam volna, hogy ennyien írtok majd a kérdés alá.
Köszi #1 a részletekért! :)
Na igen, Mozart hegedűre írt művei azért valamivel barátibbak -persze nem mintha azok olyan könnyűek, vagy egyszerűek lennének. De Beethovent játszani azért más. Benjamin Zander karmesternek vannak érdekes előadásai Beethovenhez kapcsolódóan; leginkább, hogy mindenki rossz tempóval játssza a műveit.
#8, te min játszol? Bach elég széles repertoárt hagyott ránk, az ő alkotásaiban azért lehet válogatni az orgonától a furulyáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!