Kezdőoldal » Ismerkedés » Egyéb kérdések » Valakinek van kedve dalszövege...

Valakinek van kedve dalszövegeket írni és erre épülve egy eggyüttest létrehozni?

Figyelt kérdés

2020. dec. 7. 18:55
1 2
 11/20 anonim válasza:
Ok
2020. dec. 8. 03:24
 12/20 A kérdező kommentje:

Hát, én olyan jól semmilyen hangszeren se tudok játszani. Nagyon-nagyon kezdő szinten megy a zongora és a gitár, de nem vagyok valami jó benne.

Nekem a legjobban a dalszövegírós része menne, de szívesen próbálnám ki zenészként és énekesként is magamat.

Azt, hogy pontosan ki mit fog csinálni, most még nem tudom megmondani. Viszont az biztos, hogy lesz olyan aki énekel, de azt, hogy hányan azt majd időközben eldöntjük. Az is biztos, hogy olyan ember(ek) is kell(enek) aki(k) majd zenél(nek).

A tagokat megtalálni és az együttest megalapítani online is megtudjuk oldani, ahogyan a dalszövegekkek is tudunk így ötletelni. Ha nagyon akarjuk, még így is tarthatunk próbát valahogy, de természetesen arra majd egy "valós" helyszínt is kell előbb-utóbb találnunk. Nem feltétlenül kell nekünk profi próbaterem. Elég akár egy garázs, vagy egy üres mező is. Gyakorolni ott is tudunk, és ha már jónéhány dal elég jól megy, ráérünk akkor stúdióba menni. Jobb esetben ekkorra az ár egy részét már össze tudtuk gyűjteni néhány kis szerepléssel.

2020. dec. 8. 08:13
 13/20 anonim válasza:
Hogyha valahogy összejön egy pár ember, és az egész kedz úgy kinézni, mint amiből egyszer lehet valami, szóljatok nekem, dalszövegekkel lehet hogy tudok segíteni, habár egyáltalán nem biztos, annyit tudok a tervről eddig, hogy legyen mondanivalója.
2020. dec. 8. 09:38
 14/20 A kérdező kommentje:

A dalszövegeknél úgy értettem, hogy legyen mondanivalója, hogy ne ugyanazt a két mondatot ismételgesük az egészben. Inkább legyen kicsit hosszabb, mint az átlag, de ne olyan, hogy elég csak fél percet végighallgatni belőle ahoz, hogy kivűlről tudjad.

Továbbá legyen valami olyan témája, amivel az emberek azonosulni tudnak. De ne úgy fejezzük ki, hogy pl leírjuk, hogy szomorú az élet vagy szerencsések vagyunk, hanem ezt picit költőibben megfogalmazva, meg példákkal. Vagy valamilyen rövidebb történetet mesélünk el egy dal alatt. Legyen picit bonyolultabb, vagy elvont a szöveg, de mégis olyan, ami könnyen megjegyezhető.

Aki ért jobban a zeneszerzéshez, az ki tudna rá találni valami fülbemászó dallamot és jó zenei aláfestést.

Hát lehet kicsit zavaros, de én valahogy így képzeltem el. De, mivel természetesen egy csapat lennénk, ahol mindenki egyenrangú, minden ötletetekre nyitott leszek.

2020. dec. 8. 15:04
 15/20 anonim válasza:

Helló! Eddig semmilyen zenei tevékenységben nem próbáltam ki magam, de nagyon szívesen megtenném. Ha csak hobbiszinten, tanulás, szórakozás szándékából szeretnéd csinálni én benne lennék. Dalszövegírás nagyon tetszik, énekelni jobb ha nem éneklek, rappelést kipróbálnám, hangszernek pedig valami hippis dolgot tudnék elképzelni (sámándob vagy ilyesmi :D) magamnak.

21/F

2020. dec. 8. 20:33
 16/20 A kérdező kommentje:
Igen, csak hobbi szinten csinálnánk. Túl sok reményt nem fűzök hozzá, hogy valaha is elég jók lennénk arra, hogy ez több legyen annál. De még bele se kezdtünk, szóval bármi lehet:)
2020. dec. 8. 21:55
 17/20 anonim válasza:
Bammeg faterr, aki leírja ezt így, hogy eggyüttes, az vélhetően egyéb galádságokra is képes. Először kapd össze magad talán!
2020. dec. 10. 21:13
 18/20 anonim válasza:
Bammeg faterr, te nem szoktál hibázni?
2020. dec. 13. 19:11
 19/20 anonim válasza:
Nem ekkorákat.
2020. dec. 15. 19:58
 20/20 anonim válasza:
Én segítek dalszöveget írni
2021. ápr. 28. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!