Lányok, valaki beszélgetne egy autista fiúval?
#4: "Arra a kérdésre, hogy betegségnek számít-e az autizmus, igennel felelhetünk: az autizmus, mint spektrumzavar a neurobiológiai betegségek közé sorolható pervazív fejlődési zavarok közé tartozik."
forrás: [link]
Pénzcentrum aztán biztosan tudja!
Érdekes, hogy a legtöbb helyen fejlődési rendellenességnek, vagy zavarnak írják. A betegség ugyanis az, amit az ember élete folyamán szerez, és akár még sok esetben fertőző is. Ha meg valami születés óta meghatározott, azt többnyire rendellenességnek hívják. Itt meg arról szól a történet, hogy eltérő agyi huzalozással születsz. Erre jön még a sok tapló, aki beleáll ezekbe az emberekbe, betegezi, vagy akár elmebetegezi őket. Meg utolsó selejtként áll hozzá, sőt mint mondtam itt egyes nagyképű és valóban beteg agyú nők még képesek voltak többször is az autista szót szitokszóként használni random emberekre. Szóval kedves kérdező, az itteni nőkkel NE akarj ismerkedni. Van köztük rendes és normális, de egyre inkább elmenekülnek már ők is. Csak a nagyképű, sértődött, magának mindent is kikérő és megengedő, másokba meg páros lábbal minden ok nélkül beleálló alantas, eq zéró hisztikirálynők maradnak.
A köz nyelvben betegség ként emlegetik sok helyen utána nézve felületesen pedig azt látom amit #6 írt az lehet az igaz.
Bár azt nem tudom, hogy ez csak a PC miatt van, vagy csak a 6# által leírt fogalmak túl bonyolultak és unalmasnak egy átlag nem érintett ember számára ezért 1x miatt használja az autista emberekre a beteg jelzőt.
Szerintem sokan nem gondolnak pejoratív arra hogy ha valaki beteg autisa csak egyszerűen nem tudják a 6# bemutattott fogalmak jelentését ezért használják.
Nyilván vank aki megtölti ezt a szót pejorativ jelentéssel sokszor elő szokott fordulni de ezen nem kell le akadni mert nem segít.
Ezeknek az embereknek a szatirikus ábrázolása több tulajdonság felnagyítása által pedig a pop kultúr része és sokak számára vicces. Ezt is el kell fogadni nincs ebben semmi.
Ahogy például a kövér emberekkel is szoktak viccelni pl engem az sem zavar pedig kövér vagyok.
Szia!
Szívesen beszélgetek veled.
Írj privátban, kérlek.
Azért ha elolvasod a 2-es választ, az eléggé pejoratív értelemben használta a beteg szót. Meg amit én is említettem, hogy jó pár itteni nőtől láttam már szitokszóként az autistát. Nem rám, hanem másokkal vitatkozva. Ráadásul egy olyan helyen, ahol tényleg szó szerint mindent is kikérnek maguknak a nők, még azt is ha valaki leír egy olyan kérdést ahol nő a hunyó.
Szerintem hogy ne szitokszóként használják, vagy ne selejtként álljanak ezekhez az emberekhez (ugye spektrum, plusz vannak jóval enyhébb esetek, ahol cserébe átlag feletti iq, lásd csomó tudós, feltaláló, művész), az nem feltétlen pc kérdése lenne. Hanem emberi minőségé. Na most utóbbival az itteni nők egy jó része nagyon gyatrán áll minden téren. A pár ritka, normális kivételtől eltekintve.
nem betegség, az autista spektrum, viszont a szélsőségesebb esetek hasonlíthatnak betegségekre.
Rengeteg ember aki autista spektrumon belül tartózkodik egész életét úgy éli le, hogy nem tud róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!