Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » ~~~~~ Animés nők ? ~~~~~~

~~~~~ Animés nők ? ~~~~~~

Figyelt kérdés

Sziasztok !

Kicsit ismerkedes téma kicsit felmérés jellegű. Én nagyon sok animét láttam már és mindig követem az ujabb darabokat , de a mindennapokban nem szoktam hirdetni, hogy animet nezek. Tudom, hogy sokan lenezik miatta az embert ès sok hasonlo sracot ismerek, nehanyon meg is lepodtem, hogy animet nez. De nőkből mintha senki sem szeretné az animét , amit valahol meg is ertek, hiszen a legtobb az valahogyan ferfikozpontu .

Voltam mondoconon is, de az ott lévő emberek kicsit tul sokak voltak nekem. Es fiatalok is a legtobben. Azon kivul sokat ismerkedek , de így az utcakon, suliba, munkába, buliba, sportolas kozbe, nem jottek meg velem szembe.

Szóval a kérdésem. Vannak-e kb. 25-25+ éves nők akik szeretik az animéket ? Ha igen akkor szívesen beszélgetnék veletek. De ha nincs kedved barátkozni, akkor is megkoszonnem, ha hagynátok egy kommentet, hogy léteztek :D Nameg, hogy hol lehetne ismerkedni veletek a neten kívül. Hátha kapok valami jó tippet :)

2024. máj. 12. 17:14
1 2
 11/15 anonim válasza:

"ami már túlzás "

Igen, van ilyen. Csak nem abban a fentebb említett 3 sorozatban, ahol kifejezetten relevánsak a belső monológok a világ- vagy karaktermegértéséhez.

2024. máj. 15. 08:09
 12/15 anonim válasza:

Létezünk. :) Én 33 évesen még nézek animét, bár időhiány miatt már nem annyit, mint tiniként. Mostanában inkább mangát olvasok, az kevésbé időigényes. Neten kívül nehéz célzottan anime rajongókkal ismerkedni, ha a Mondo Con nem jött be. Egy felületes ismerkedős beszélgetés közben ez a téma nem feltétlenül jön elő, még akkor sem, ha az illető egyébként szereti az animéket. Esetleg más rendezvényeken tudom elképzelni, amik nem animés rendezvények, de érintik a témát, például a Comic Con. Vagy távol-keleti kultúrával kapcsolatos rendezvényeken is nagy esély van rá, hogy anime rajongók is részt vesznek (sokszor ezeken is vannak célzottan animés programok). Sokan kezdenek el amiatt érdeklődni a japán kultúra iránt, mert szeretnek animét nézni. Néhány ilyen rendezvény:

- Sakura ünnep tavasszal a budapesti füvészkertben

- A szegedi füvészkertben több ilyen is van: tavasszal itt is van cseresznyevirágzáskor rendezvény, júliusban a Lótusz Napok, ősszel a Momiji. De valószínűleg más botanikus kertekben is vannak hasonló rendezvények, ahol van japán kert.

- Budapesten a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumnak is vannak japán kultúrával kapcsolatos rendezvényei.

2024. máj. 25. 16:48
 13/15 A kérdező kommentje:

Igen, ezt nagyon jól összefoglaltad . Voltam ilyen rendezvényeken már , ahol nem kifejezetten az anime volt a téma, de olyan embereket vonz akik közül sok az animés , pl japán napokon. De az ilyen helyeken nem túl nyitottak az emberek ( és persze a korosztály is inkább fiatalabb, érthető módon ) ismerkedésre, inkább csak kis beszélgetések lettek belőle, vagy volt akivel elvoltam egy-két hétig, de az is egy nagyon vontatott barátság volt.

Az időhiány az rám is érvényes . Ennyi idősen már sokszor aludni nincs időm, nem hogy animét nézni :D De a jó darabokra úgyis sokat kell várni, úgyhogy talán nem is akkora gond. A nagyját megnézte az ember fiatalon, most meg 2-3 darab jön ki egy évszakban, úgyhogy azokra szoktam találni időt :)

Nálam pont a manga olyan, hogy "időigényes" , mert olvasni csak úgy szeretek, ha nem sürget az idő és jól érzem magamat :D Meg lehetőleg ne hetente jöjjön ki a következő chapter , mert az idegtépő xd Az egyik kedvencemet nem is tudom hány hónapig olvastam, mire lezárult a történet , bár annyi jó oldala volt, hogy az utolsó rész nyáron jött ki és nagyon jó érzés volt napsütésben olvasni a részeket :)

köszönöm az ötleteket mindenesetre :)

2024. máj. 25. 17:04
 14/15 anonim válasza:

Én eddig csak társasággal mentem ilyen rendezvényekre, úgyhogy nem volt tapasztalatom benne, hogy mennyire jók ismerkedésre, de akkor ezek szerint nem annyira. Hát akkor nincs más ötletem netes ismerkedésen kívül. De úgy tapasztaltam, hogy azzal meg az a baj, hogy kevés ember tud igazán jól írásban kommunikálni, és az ilyen ismerkedési próbálkozások pár levél után félbemaradnak. Meg hát az animék szeretete nem elég alap egy barátsághoz, nem árt ha mellette van pár más közös téma is. Mert hiába szeretjük mindketten az animéket, ha én fantasyt nézek, a másik meg darabolós horrort, akkor nem sok közös témánk lesz.

Én gyorsan olvasok, úgyhogy nekem ezért is jönnek be a mangák. Volt, hogy 700 fejezetet ledaráltam két hét alatt. Ezt egy animével nem tudom megcsinálni, ott az idő adott. A hetente kijövő fejezetek tényleg zavaróak tudnak lenni, az apróbb részleteket az ember pár hét alatt elfelejti. Én követek jó pár ilyen mangát, ezeket úgy szoktam olvasni, hogy ha lezárul a történetben egy szakasz, akkor azt egyben újraolvasom. Azért meg lehet szokni ezt is, van olyan manga, amit több, mint 10 éve olvasok így hétről hétre. Persze az animéknek is megvan az előnye, ha szép az animáció, és jók a zenék, az sokat tud dobni a történeten.

Egyébként ha van kedved, én szívesen beszélgetek, ha nem zavar, hogy animékben leragadtam valahol a 2000-es évek környékén. :D

2024. máj. 26. 10:43
 15/15 A kérdező kommentje:

Van kedvem, nagyon is :)

Bár már írtam, mire jelezte nekem a kommentet 😅

A 700 fejezet 2 hét alatt az elég szép tempó. Van egy ismerősöm aki könyveket olvas ilyen szinten. Nem akarok hulyeseget mondani, de valami 40 darabot évente, vagy félévente . Valahogy igy mondta nekem.

Ilyenkor mindig felmerul bennem a kerdes, hogy hogy vagytok kepesek kiélvezni egy egy darabot es átgondolni , átélni. Talán a 700 chapter még beleferne, ha mondjuk sok szabadidom lenne es kozel egy mangából lenne, de azt mondtad elfoglalt vagy és nem nagyon ismerek ilyen hosszu muveket sem .

Bár annak idejen én is igy daraltam az animeket ( neha mangakat is ). Ha egynek vege volt akkor mindig elkapott a celtalansag es csak egy masik anime vethet neki veget 🤣

Akkor gondolom nálatok is hasonló oka lehet ?

2024. máj. 27. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!