Ismerkednènek velem Magyarorszâgon èlö svàjciak? Elsösorban Budapesten.Sok èvet dolgoztam kinnt.Lehetsz öreg ,fiatal,fèrfi,nö .Nèmet nyelv nem gond(40/F) Lehet irni privàtba
Nincs mit ,most ûgy hozta a sors ,hogy hazajöttem de ha úgy alakul visszamegyek szivesen.
Szerettem ott lenni de most itt van tennivalòm
13.
Ich möchte lieber echte Schweizer kennenlernen ,weil ich einfach Lust habe.Entweder finde ich oder nicht.Schauen wir mal.
Absolut, aber ich probiere.
Universität,gemischtes Ehepaar,Rentner...
Es gibt Möglichkeit,Budapest ist riesig.
Ich forciere das gar nicht wenn kommt dann kommt...
19: 2000 az a MAX ahv, ahhoz megfelelő fizetés is kellett. BVG is csak akkor jó ha elég pénzt került bele, egy Hausfrau meg nem sokat tehetett bele (akiből elég sok van a most nyugdíjasok közül).
Ismerek több elvált/megözvegyült öreg nénit akik a számomra olcsónak tűnő albiból is még olcsóbba kényszerültek mostanság.
Akinek meg van saját háza, annak jobbak a kilátásai, de nem sokkal. Sokszor a BVG/3. saule-t kellett beleadniuk a házba, cserébe nem kell mietet fizetni most. Emiatt nyugdíja sincs most annyi, szóval ahol spórolt ott el is ment.
Egy másik öreg házaspárt ismerek akik a zürichi tó partján éltek a házukban, amit még fillérekért vettek 50 éve. Leégett. Biztosító meg nem fizetett semmit csak az ingóságokat, mert az 50 év alatt szinte semmit nem renováltak. Szóval ez meg a másik ára a saját háznak, ha nem költesz rá, elértéktelenedik.
Annyit tudott tenni hogy telekáron eladta és egy egyszobás kis studióban tengődik amit azon vett, egyedül mert közben a férje meghalt. Nyugdíja kajára meg rezsire elég.
Szóval ilyen "jól" élnek a nyugdíjasok. Mindez Zürich kantonban. Szegényebb kantonokban sokkal rosszabb a helyzet.
Olvass újságot. Ott is cikkeznek erről, rengeteg nyugdíjas él mélyszegénységben, és egyre többen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!