Szeretnétek beszélgetni egy 22 éves, vak, egyetemista fiúval? Többi lent
Ne haragudj, de megkérdezhetem, hogy ha vak vagy, akkor hogy használod a telefont? Hogy írtad ki ezt a bejegyzést?
Bocsánat ha tapintatlan a kérdésem, nem muszáj válaszolni ha nem szeretnél, csak ez mindig is érdekelt.
A képernyőfelolvasásról tudok, de hogyan tud egy vak ember bejegyzést írni? Hozzá lehet adni olyan bővítményt pl a gyakorihoz is, ami olyan mint mondjuk a google fordító (felmondasz egy szöveget és leírja)?
Tényleg bocsi az off topicért, nincs egy vak ismerősöm se és nem annyira vagyok képben ezekkel kapcsolatban
Léteznek különböző szoftverek, amikkel bizony akár egy vak is képes lehet használni a számítógépet. Már 15 éve is léteztek ilyenek, tudom, mert interneten ismerkedtem meg egy vak lánnyal. De ma már azóta is sokat fejlődött a technika. Nem mondom, hogy látás nélkül is ugyanolyan kényelmes és komfortos internetezni, mint egy látónak, de szerencsére az akadálymentesség nagyon magas szuinten áll. Léteznek különböző felolvasószoftverek PC-re is és mobil platformokra is, és ha egy weboldal az akadálymentességi alapelvek szerint van felépítve, akkor ezekkel a szoftverekkel kifejezetten hatékonyan lehet egy vak számára is internetezni.
A bevitelt pedig vagy ugyanúgy billentyűzettel, vagy valamilyen diktáló szoftverrel szokták megvalósítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!