Nehezen tudok beilleszkedi. Mit tegyek?
Sziasztok!
22 éves férfi vagyok, és egyetemista.
Kicsit magányosan érzem magam a barátok/haverok terén, mivel a velem korabeliekkel nem igazán találom meg a hangsúlyt.
Középiskolában szekáltak,ezért nagyon utáltam bejárni. 1-2 ember akadt, akikkel úgy ahogy elvoltam, de senki nem keresi a társaságom.
Aminek az oka az volt (lehetett), hogy nem voltam az a tipikus nagyszájú, "menő gyerek" beállítottságú.
Az idősebb emberekkel (30-50 évesek...) viszont nagyon jól kijövök.
Engem mindig arra neveltek/tanítottak hogy, ok nélkül soha nem szabad bántani senkit, add meg a tiszteletet, ne legyél bunkó, légy jó szívű. Valószínűnek tartom, hogy ezekkel rontom el mindig a beilleszkedést.
Hozzáteszem, hogy én nagyon önbizalom hiányos voltam, ez már egy kicsit változott azóta.
Úgy gondolom, hogy az önbizalomhiány lehet ezeknek az oka.
Mostanában igyekszem magabiztos testtartást gyakorolni, határozottan és érthetően beszélni. Ezektől az önbizalmam nem fog megjönni, de legalább nem látják rajtam a visszafogottságot.
Ezzel csak annyit értem el hogy, nem köt belém senki, totál levegőnek néznek.
Elnézést, ha összeszedettlen a fogalmazásom.
Ne törődj ezzel, nem e szomorú, lesullyedt kor embere vagy, melynek egyik legfontosabb kovetelménye: add önmagadat! És ha ez abban nyilvánul meg, hogy másokat lehurrogsz, ledózerolsz, kicsúfolsz, annyi baj legyen, úgy kell a másiknak. Én közel 50 éves vagyok, se lakásom, se autóm, se okostelefonom, se karrierem, se túlzottan nagy baráti köröm nincs, mégis itt vagyok, naponta többször is elképeszto jókat nevetek a párommal, kirándulunk, utazunk, beszélgetünk. Néha meg jókat...
Szóval a tanácsom: ne akard azért megváltoztatni magadat, hogy másoknak, a kornak megfelelj! Akkor változz, ha úgy érzed, ezzel önmagadat és más embereket tudsz segíteni.
Ötvenes férfiként mindig is a huszon-harmincévesekkel jöttem ki jól.
A korombeliek többsége keserű, irigykedő és családi gondok miatt panaszkodós.
Mivel független vagyok,így szerencsére ezek a gondok már nem érintenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!