Miért nem lehet mostanság tartalmasan beszélgetni senkivel?
Népbetegség sajnos..
Én 1-2 levél után nem is válaszolok ilyen embereknek.. Ha olyan hangulatban vagyok, akkor megírom őszintén nekik, hogy nem nyerő velük a kommunikáció, de már ezt is meguntam és csak ghostolom őket..
Sajnos vérszegények, nem túl érdekesek vagy nem tudnak semmit se mondani vagy csak szórakozni akarnak valakin... Megannyi oka lehet.
Régen volt, hogy évekig beszélgettem itt emberekkel napi szinten ( kb 7-8 éve ), ez ma már lehetetlen..
Mert a face, insta, tiktok, ótás stb kimosta az agyukat...
Meg aztán kinek van beszélgetni ebben a reménytelen világban?!
Á, nem!
Régen még csak IWIW volt, meg MyVip és a face nem volt annyira fajsúlyos, meg a többi xar. De ma már arra néznek furán, aki nem kér ezekből és a celebekből, meg nem érdekli, hogy milyen xart a szomszéd.
Engem az is szokott bosszantani, hogy ha kérdez valaki valamit, aztán nem is érdekli a válaszom, nem hallgat meg, félbeszakít. Akkor mi a fsznak kérdezte?!
Tökre rossz, hogy még saját családon belül sem lehet már senkivel egy jót beszélgetni, meg a konteókat sincs kivel megbeszélni, ááááá, nyomiság van! :(
Nagyon érdekfeszítőnek találom ezt a kérdést, meg a sok válaszolót, akik mind ugyanazt tapasztalják. Gondoltam írok én is egy választ. Miért is ne osztanám meg a véleményem meg a tapasztalataimat, ha már úgy is akadt rá egy lehetőségem :D
18 éves fiú vagyok, és nagyon sokáig nem tudtam, ismerkedni, barátokat szerezni, beszélgetni más emberekkel... Egyszerűen nem voltak meg hozzá a szükséges képességeim. (Bárkivel megeshet, hogy egyszer lemarad a szociális fejlődésben, aztán meg 16-17 évesen kell visszaküzdenie magát valami vállalható, egészséges szintre 😅)
És tényleg én is mindig azon fáradozom, mindig az a célom nekem is, hogy minél tovább fenntartsak egy beszélgetést, barátokkal, szimpatikus ismerősökkel, bárkivel (már egyre jobban szokott menni szerencsére, a sok gyakorlat miatt :D )
Végtelen szomorúsággal és megértéssel olvastam a személyes beszámolókat, melyek szerint sokan tényleg ennyire nem tudnak kommunikálni és nem is mutatnak szinte semmilyen érdeklődést a másik iránt, viszont azt elég érdekesnek tartom, hogy én valahogy a saját korosztályommal rendszeresen beszélgetve egyáltalán nem ezt tapasztaltam itt az oldalon...
Persze mindenkinek vannak kisebb-nagyobb hibái, nyilván senki sem tökéletes kommunikációs képességek terén, meg néha-néha előfordul egy-két szűkszavú ember is, akikkel szinte lehetetlen hosszan beszélgetni, de azért többnyire működni szoktak a dolgok. Max a közös érdeklődési körök teljes hiánya miatt döntünk úgy, hogy inkább elbúcsúzunk egymástól, nem érdemes folytatnunk a beszélgetést, barátkozást.
Persze nyilván itt is lehet valami tényező, amit nem vettem figyelembe a véleményem megalkotása során. Én csak a saját tapasztalataim és a többi válaszoló személyes beszámolóinak különbségére szerettem volna felhívni a figyelmet, mint érdekesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!