Milyen emberrel / emberekkel barátkoztok szívesen? Számít-e a korcsoport, a nem? Mi az, ami nektek leginkább számít egy baráti kapcsolatban? Hogyan ápoljátok a baráti kapcsolataitokat? Milyen gyakran találkoztok a barátaitokkal?
"Milyen emberrel / emberekkel barátkoztok szívesen?": Akik az életből sokat tanultak, és nem feltétlen a diplomás rétegből szármaazik;
"Számít-e a korcsoport, a nem?": A nem az igen, nőkkel szeretek/-nék ismerkedni, inkább a velem egy/közel azonos korúakkal;
"Mi az, ami nektek leginkább számít egy baráti kapcsolatban?": Nem tudom, nincsenek/nem is voltak barátaim;
"Hogyan ápoljátok a baráti kapcsolataitokat?": nincs-nem is volt baráti kapcsolatom, így nem tudom a választ;
"Milyen gyakran találkoztok a barátaitokkal?": 0.
1 Türelmes, megbízható, szavahihető, hozzám hasonló értékrendű és érdeklődésű.
2 Nálam egyáltalán nem számít se a kor, se a nem.
3 A barátság kölcsönös legyen, mindkét fél kellő figyelemmel és tisztelettel álljon a másikhoz. Jóban, rosszban lehessen egymásra számítani.
4 Majdnem minden nap hívásozunk a neten kicsit, meghallgatjuk egymást, próbáljuk egymást segíteni, lehetőség szerint találkozunk.
5 Jelenleg messzebb élnek a barátaim. Átlagosan havi 2x. Akik távolabb laknak velük nagyon ritkán tudok találkozni.
- Bárkivel, aki hasonlóan gondol a barátságra mint én, hajlandó energiát fektetni bele és fenntartani.
- A nem és a kor abszolút lényegtelen. Bár megfigyeltem, hogy a velem ellenkező neműekkel jobban kijövök, már az oviban is így volt, illetve a nálam fiatalabbakkal, akár gyerekekkel is jobban tudok beszélgetni, mint a velem egykorúakkal vagy idősebbekkel. De ez csak tapasztalat, nem ezt szoktam nézni barátkozáskor.
- Ne váljon egyirányúvá, ami elég gyakori mostanában. Persze nem abból áll a barátság, hogy folyton egymáson lógunk, de azért néha jussak eszébe, kérdezze meg hogy hogy vagyok. Meg persze ha szükség lenne egy barátra, legyen ott, ne pattintson le. Természetesen ez működik visszafele is.
- Beszélgetés, találkozás, közös programok, élmények.
- Változó, a közeliekkel lehet gyakran is, a távoliakkal ritkábban, egyesekkel soha (a gyerekekkel, mert ők még nem mehetnek szabadon bárhova, így nehéz lenne megoldani). Tapasztalat, hogy minél ritkábban találkozunk, annál minőségibb lesz az együtt töltött idő, így a távolság nem egy olyan dolog amit nagyon figyelni kell. Utaztam már 4 és fél órát is baráthoz. Sajnos nem maradt meg, de nem emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!