Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Lenne kedve barátkozni valaki...

Lenne kedve barátkozni valaki olyannak, aki szintén hisz Istenben, szeret tanulni, illetve értelmes és normális? Lehetőleg 17 év alatt, és inkább fiúk.

Figyelt kérdés
Félreértések elkerülése végett jobban kijövök a fiúkkal, mint a lányokkal.

2022. szept. 11. 16:35
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Ó, hát húha...ez aztán a részletes leírás. Na és igen, több mint 10 év van köztünk...de azért köszönöm, hogy kielemezted a kérdésemet.
2022. szept. 11. 18:06
 12/25 A kérdező kommentje:
Mondjuk nem nagyon értek a színárnyalatokhoz lány létemre, de eléggé színes a paletta, annyi szent.
2022. szept. 11. 18:08
 13/25 anonim válasza:
Semmi gond. Magamat ismertem meg jobban. (:
2022. szept. 11. 18:16
 14/25 anonim válasza:

Becsülendő, hogy felvállalod a hitedet. És nem veted bele magad a korosztályodra jellemző, nihilista élvezethajszolásba.

Szívesen beszélgetnék veled, ha megfelelnék a megadott korhatárnak. De sok sikert kívánok! :)

2022. szept. 11. 19:05
 15/25 anonim válasza:
Én pont ellenkezőleg látom... Mostanában ahogy fogy az értelem, úgy jön fel a helyére a vallás. Persze azok a lányok valójában nem tartják be a keresztény értékeket, csak álszentek, és fűvel fával dugnak, stb...
2022. szept. 11. 19:10
 16/25 anonim válasza:

Szerinted a vallásos emberek nem értelmesek? Akkor miért nem csak az egyszerűbb emberek körében terjedt el? Az értelem fogyását inkább az elfajult önzésben látom manapság egyre inkább megtestesülni.

Fizikusokat, orvosokat, művészeket ostobáknak tartasz, mert hisznek? Kíváncsi vagyok mit gondolsz róluk.

2022. szept. 11. 19:15
 17/25 anonim válasza:

A vallásos emberek kötött is vannak értelmesek. Általában a “poornép” az aki, meg a tömegek, “a csürhe” az amit nem szeretek. Ők azok akik a történelem folyamán még éljeneztek is amellett ha más “okosabb” korlátolt elmék megegették a valódi zseniket, akik felemelést, vállon hordozást, és nem kínhalált érdemeltek volna.

Vagy a keresztes háborúk, értsd fosztogatás, amit a vallás köntösébe öltöztetve hamissággal kenegetve gyilkolásztak... Annyi elpazarolt Élet az évszázadok folyamán, és még napjainkban is, egy kis extra területért, netán profitért...

Az egyszerűbb emberek körében széleskörűen elterjedt. Az intelligens emberek között is, aki “szintenmár megvilágosodtak” szóval a vallásnak van alapja, és a hitnek. Így valós, létező amit egy bölcs ember is elismer.

Amit írtál az önzésről stb... abban is egyetértünk.

Nem tartom őket osztobának csak azért mert hisznek. A hitüknek biztos van alapja. A tudományágaikat, a hipotéziseiket, a gyógymódjaikat viszont kritukus, árgus szemmel figyelem. Remélem igazuk van, működik, és hatásos. A művészet az más, azt nyitott szemmel, és füllel, szívvel, lélekkel... Jó, ez a többire is igaz. Meg a művészetre is lehet kritikusan... stb

29/F

2022. szept. 11. 19:43
 18/25 anonim válasza:
Az igaz, hogy a muzulmánok a mai napig gyilkolják tömegével az ártatlanokat. Szomorú, hogy míg más vallások fejlődtek, ők még mindig ugyanezen a végtelenül primitív és Istennek kétlem, hogy tetsző szinten vannak.
2022. szept. 11. 19:58
 19/25 anonim válasza:
Én 38 éves férfi vagyok, szóval nem a te célcsoportod, de azért leírok pár dolgot. Római katolikus vagyok, de őszintén szólva én magam sem tudom, hogy miben hiszek, egyáltalán tudok-e hinni bármiben/bárkiben. Sok "szentségtörő" gondolaton szoktam filózni, pl. a saját teóriám szerint ha el is fogadjuk, hogy létezik Isten, akkor nem feltétlenül létezik a Sátán. Szerintem ez az esetlegesen létező Isten egyszerre jó és gonosz, pl. a vízözönnel simán legyilkolta a világot, meg tökéletes és az állítólagos Sátánnál erősebb sem lehet, hiszen miért engedte a bűnbeesést, és ha olyan nagy hatalma van, akkor miért nem törli el végleg a sok rosszat, miért áldozta fel Jézust, ha az kb. semmit sem ért, hiszen a bűn és a gonoszság ugyanúgy jelen van. Ha ez az állítólagos Isten tökéletes, miért engedte, hogy az állítólagos Sátán bűnbe vigye Ádámot és Évát? Ráadásul ha Isten igazságos és jóságos, akkor miért engedi a háborúkat, a terrorizmust, az ártatlan gyerekek szenvedését és halálát, miért volt/van szüksége pl. mártírokra?
2022. szept. 11. 20:43
 20/25 anonim válasza:
Vallásos személyeket kerülöm ateistaként.
2022. szept. 12. 07:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!