Van itt 18-40év közötti dél-koreai, vagy japán aki tud magyarul? Beszélgetnék, barátkoznék velük. Minden érdekel az országaikkal kapcsolatban.
Hát nagyon nem...
Én amikor ázsiaiakkal beszélgettem diákmunkázgatásnál.
Hát...nem nagyon voltak nyitottak az ázsiai témákra.
SŐT ! A saját nyelvükön nem akartak megszólalni !
----------------- ÉRTED ?!
Ha olyan ázsiaival akarsz beszélni , aki nyitott erre a témára. Akkor menj fel az ÁZSIAI online-közösségekre és ott keres valakit - aki kint él, és tud angolul !
-
Mert ide haza - ha találsz is - vagy nem lesz képben - mert itt nőt fel.
Vagy nem nagyon akar róla beszélgetni !
- Nem szeretik :/
Angolul beszélgettem sok dél-koreaival és japánnal, a téma nem volt nekik gond, hisz büszkék az országukra és nem hülyék tudják, hogy a legtöbben azért írnak, mert érdekli őket az országuk, kultúra, sorozatok, gasztronómia, smink, divat és a többi..
Egyedül az anime nem érdekelte őket, mondjuk az engem sem.
Angolul csak középszinten tudok, ők még annyira sem, így fárasztó volt.
Élnek Magyarországon is dél-koreaiak és japánok, de csak angolul tudnak rosszul, vagy még úgy sem.
Reménykedtem, hogy valaki aki évek óta itt dolgozik és megtanulta a nyelvet, hátha meglátja a kérdést.
Pont arról beszélek, hogy akik tudnak magyarul - azok valszeg itt nőttek fel.
És ők nem szívesen beszélnek azon a nyelven.
Én róluk beszélek. Mert te magyarul írtál ki kérdést, és valszeg - a magyarul tudó Magyarországon felnövő ázsiaiak fogják csak olvasni.
Akik valszeg nem szívesen beszélik azt a "származási" nyelvet. :)
Azért csak kellene legyen legalább egy, aki évek óta itt dolgozik és megtanulta már a nyelvet.
Olyan dél-koreaival és japánnal is beszélgettem, akik itt nőttek fel, de ők sem bánták ezeket a témákat, csak ők ugyanolyan keveset tudtak, mint én.
Szerintem te rosszul gondolod, vagy nem voltak veled barátságosak, mert nekem nem ez a tapasztalatom.
Az ázsiai emberek zöme zárkózottabb, magánéletben főleg.
Páromat, amikor megismertem személyesen, úgy is kihívás volt, neten esélytelen lett volna. (verbális kommunikáció csak 7%)
Szerencsére ezen téren változott.
Adott kultúrák, közösségek nagyon belekényszerítik a felszínes kommunikációba az embereket. Európában is sok a felszines ember, de itt könnyebb őket megszólaltatni nyitás irányába.
Én is észrevettem, hogy zárkózottak és csak egymással barátkoznak beszélgetnek.
Kevés aki nyitott és tartós ismeretséget szeretne.
Ha neten nem találok, akkor gondolom el kéne mennem a Koreai Kulturális Központba és koreai étterembe dolgozni. :)
A férjed beszél magyarul?
Gondolom nehezebb nektek, de érdekesebb is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!