Lehetnek még helyben barátaim?
A helyzet a következő: 22 éves srác vagyok, jelenleg egyetemista vagyok, tanárnak készülök. A régebbi középiskolás / általános iskolás ismerőseim 95%-ával teljesen megszakadt a kapcsolatom, viszont az egyetem után nem terveztem elköltözni, szóval valószínűleg maradni fogok itt, vidéken.
Nyári diákmunkám már próbáltam beszélgetni korombeliekkel, vagy fiatalabbakkal, viszont valahogy nincs meg a közös téma, a közös érdeklődési kör. Engem teljesen más érdekel, mint őket, így általában nem igazán szoktunk beszélgetni, ráadásul én utálom a felesleges small-talk féle beszélgetéseket, így ilyenkor mindig keresek valamit "kifogást" vagy plusz munkát, amivel el tudom magamat foglalni.
Most azon gondolkoztam, hogyha elkezdek majd dolgozni a helyi iskolában, milyen lesz a szociális életem? A városból alig ismerek valakit, a volt osztálytársaimmal szinte teljesen megszakadt a kapcsolatom. Maradnak a +40-es kollégák / kolleginák, meg a szülők? Úgy érzem, hogyha itt maradok, akkor a szociális életem a nullával fog konvergálni, viszont cserébe kényelmesen tudok majd élni. Elköltözni nem szeretnék, nem rajongok a nagyobb városokért, számomra vidék lenne az ideális, itt viszont szerintem már "ellőttem" minden kártyám az embereknél. Párkapcsolatról már nem is beszélve.
Hát helybeliek közül alapból kevés emberrel beszélek, korombeliek közül pedig szinte senkivel. Középiskolában elég sok negatív dolgot kaptam a többiektől (bullying), így emiatt is vagyok "zárkózott" a korombeliekkel, és nehezen tudok megnyílni nekik. Nem azért, mert pl gyomorgörcsöm lenne attól, ha valaki beszólna nekem valamit, hanem szimplán nem akarom idióta emberekre pazarolni az időm, viszont azt látszatra nem lehet kiszűrni, hogy ki milyen. Már egyáltalán nem tud érdekelni olyan ember véleménye, aki tőlem értelmi szinten távol áll, főleg ha nem is ismer normálisan az a valaki.
A hullámhossz meg másrészt azért nincs meg, mert engem tényleg kevés téma érdekel (töri, politika, számítástechnika, irodalom) amiről a helyiekkel.. nem igazán lehet elbeszélgetni, max az idősebbekkel.
"ellőttem" minden kártyám az embereknél. Párkapcsolatról már nem is beszélve."
Tessék? Még nem is ismersz mindenkit!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!