Sopronban valakinek lenne kedve barátkozni? (bővebb infó a kérdés alatt)
Sziasztok, 26 éves srác vagyok és két éve élek sopronban, viszont eddig nem sikerült barátokat szereznem,a munkahelyemen csupán hárman vagyunk az egyik kolléga ráadásul rokon, szóval a munkahelyi ismerkedés kilőve.
Van köztetek olyan,aki úgy mint én, "bevándorló" itt sopronban és lenne kedve barátkozni? 20 és 30 éves kor között gondoltam.Sokrétű az érdeklődési köröm,rengeteg témáról lehet velem társalogni emellett szeretem a spontán dolgokat.
#1 Megszólalt az értelmes dunántúli.
Komolyan, Sopron Magyarország szégyene. Egy gyűlöletes, belterjes közösség, akik szerint a világ csak a Sopron-tábláig tart.
Tegyük hozzá: akik ma nagyban verik a mellüket, hogy ők mennyire soproniak, azok 80%-a egy, vagy két generációval ezelőtt még bevándorló volt.
A kérdésemből, kimaradt az indoklás, hogy miért keresnék inkább "bevándoroló" barátokat itt sopronban.Na az ilyen értelmes emberek miatt, mint az első hozzászóló.Egyébként egy szóval sem írtam,hogy nem Dunántúli vagyok csak úgy megjegyzem...
#2 Teljesen egyetértek, sajnos rengeteg negatív tapasztalat ért az itteni emberek részéről,amit nem érzek indokoltnak.Tény,hogy rengeteg ember költözik ide és vannak köztük olyanok,akik balhéznak, isznak stb. a helyiek egy jelentős része pedig ezen emberek alapján egy kalap alá vesz mindenkit,aki beteszi a lábát a városba és ez eléggé elszomorító.
Kedves kérdezö, félreértés ne essék, (én voltam a 4es és a 2esnek szólt). Nyilván mindenki oda költözik ahová akar, nyilván a helyiek között is akad problémás nem is kevés. De teljes félreértés azt hinni, hogy az emberek nagy mosollyal állnak az utóbbi évek "sáskajárása" mellé. Nagytöbbségben sajnos csak haszonlesők jönnek akik azt hiszik, hogy kolbászból van a kerítés és az osztrákok majd csúzlival átlövik az eurót mert nekik nem kell...eszük ágában sincs semmit tenni a környezetükért, a városért stb. csak a helyiek köpködése megy...ebből nagy összeborulások/barátságok nem lesznek...az éremnek két oldala van...
Jelen esetben sajnos ahogy mondják "egy fecske nem csinál nyarat" de remélem megtalálod a számításod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!