Megkaphattam az Rh szurit?
Kb 6 éve volt sajnos egy abortuszom,Ausztriában egy magánklinikán. Sajnos akkor még nem tudtam németül,egy tolmács kiséretében mentem..Lelkileg nagyon megviselt,nem is nagyon emlékszem már hogyan történt. A napokban hallottam valakitől hogy abortusz után is szoktak adni szurit ,ha Rh negativ a vére a "anyának"
Nekem Rh negativ,de nem emlekszem hogy kaptam volna ilyen szurit.Lehetséges az,hogy vénásan kaptam,míg altatásban voltam? Vénásan altattak, nem altatógázzal..Adhatták akkor? Igazábol a véremet meg sem vizsgálták..az abortusz előtt kaptam kismama könyvet,de abba sem irtak bele hogy mi a vercsoportom,és arra sem emlekszem,hogy vért vettek volna..Nemsokára szeretnénk gyermeket a párommal,és nagyon bizonytalan vagyok,hogy nem lesz e baja a babának,ha annak idején nem kaptam meg ezt a szurit. A kérdésem az lenne,hogy lehetséges e hogy vervizsgálat nélkul altatásban vénásan beadtak a szurit? Illetve ha nem adták be ,akkor ez gondot fog okozni a későbbiekben? Az abortuszom az első terhességem volt.
Kizárt, hogy nem csináltak vérvizsgálatot, anélkül semmiféle beavatkozást nem kezdhetnek el. Képzeld el, hogy valamiért nagyobb vérzés lép fel - ez akár egy kis mütétnél is elöfordulhat -, akkor azonnal kell vért pótolni, és csak megfelelöt lehet adni.
Garantáltan megnézték a vércsoportodat még a mütét elött.
Ha meg nem vagy biztos abban, hogy megkaptad a megfelelö injekciót, akkor a nögyógyásznál szólj, hogy teszteljék.
"A napokban hallottam valakitől, hoyg szoktak..."
És te most ezért kétségbe vonod az orvosok szakmai tudását.
Egy orvos nyilván be ad mindent, amit be KELL. És az emlékeiud is megkoptak már.
Szóval ne kattogj egy "szurin" (amúgy injekció a neve). Ha fontos volt, akkor megkaptad.
Én többször is kaptam, mindig fenékbe adták be. A zárójelentésben is szerepelnie kell. Nekem még az oltóanyag matricáját is ráragasztották a papíromra, és napra, órára pontosan ráírták, hogy mikor lett beadva.
Egyébként meg tudod nézetni laborban -akár magánlaborban is-, hogy képződött-e ellenanyag a véredben, mert ha igen, az egy életen át már megmarad. Vércsoport meghatározást kell kérni ellenanyag szűréssel. Én egyszer a Synlab-nál csináltattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!