Missed ab. után mennyi idöre lehet újból teherbe esni?
Nekem 2ciklus kivárását mondta az orvos.
Alig akart megjönni nekem utána. 2hónapra volt az első menzeszem. De akkor már terhes is voltam. Másfél hónappal a műtét után az első együttlétünknél nem védekeztünk és akkor meg is fogant a kislányom. Csodálkoztunk is hogy hogyan történhetett mikor 2hónap múlva rájöttem a terhességre, mire eszünkbe jutott hogy az elsőnél nem védekeztünk. A doki nem szólt semmit, pedig direkt rákérdeztem. Még örült is. Sok helyen azt olvastam hogy leginkább a lelki gyógyulás miatt szoktak több időt mondani. A szervezet készen áll, ha újból megjön a menstruáció.
Három ciklust javasolt a doki. Utána rögtön próbálkozni kezdtünk. Első hónapban nem jött össze, másodikban igen.
De fejben, lélekben rengeteg dolgot össze kellett raknom.
Szia!
Én a missed ab után nőgyógyászt váltottam, aki főorvos a kórházban. Ő azt mondta, dobálóznak itt mindenféle számokkal, 3 hónap, 6 hónap, de ő azt javasolja, hogy az első menstruáció után kezdjünk próbálkozni, mert a méhnyálkahártya már 1 hónap alatt berendezkedik az újabb teherbeesésre. Úgyhogy én nem várnék, márcsak azért sem, mert ilyenkor vagy a legtermékenyebb. Én így fogok eljárni! Persze ezt 4 hetet kibírtuk szex, úszás, szauna nélkül, azalatt mindent betartottam! Karácsonyra talán már + teszt lesz az ajándék!
Sziasztok!
Sajnos én is ebben a szituban vagyok....szombaton vettem észre, hogy vérzek, a 10. hétben jártam. Azonnal bementünk a kórházba, de sajnos elhalt az embrió. Vasárnap műtöttek meg. Azt mondta az orvos, hogy nem kellett kaparni, vákuummal szedte ki belőlem az elhalt szöveteket. Se a műtét után, se most nincsenek fizikai fájdalmaim. Azt mondta az orvos, hogy kb. 2 hét mire a méhem visszaáll az eredeti méretére, állapotára. Jövő szerdán megyek kontrollra.
Nekem azt mondta, hogy 3-4 hónapig ne essek teherbe. De én azt dédelgetem, hogy 2 ciklust megvárok és utána újra belevágunk. Szerintetek?
Az nagyon igaz, hogy lelkileg, mentálisan nagyot fordult velem a világ. Óriási pofon volt ez nekem/nekünk, nagyon sok mindent átgondoltam, átértékeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!