Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Missed ab-om volt 4 napja....

Missed ab-om volt 4 napja. Lehet pár kérdésem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!11 hetes voltam mikor törlésnél pici rózsaszínt láttam a toalettpapíron.

Másnap elmosogattam,

takarítgattam.Elmentem a mosdóba ahol már barnás véres váladék jött.Pont itthon volt a férjem,mentünk is be a kórházba.

(Van egy fiunk ő 5 éves lesz.)

Ott megvizsgált az orvos azt mondta ez ,,csak egy kis barnázás nem vérzés nincs itt semmi baj,,

Menjek el azért egy uhangra utána haza és pihi.

Jöttem ki kicsit megkönnyebbülve hátha tényleg nincs baj.Kivártuk azt a 1-2 órát ultrahangra.Maga a pokol volt.Közölte a hölgy hogy baj van.Nincs szívhang.11 hetes lettem volna.a méretei alapján 8 hetesnek felelt meg.Mire jött volna a kérdésem hogy de miért?addigra azt mondta hölgy hogy ezt senki se tudja...Nem tudom hogy jöttem ki.arra emlékszek hogy zokogtam a férjemen a fiam megis ijedt miért sír anya ennyire.Mindenki látta,mindenki végig nézte.

Mire az uhang után kivartam ujra az ambulancián a sort már más orvost volt.Nem az aki megnyugtatott semmi baj nincs.Elmondta 2 nap mulva ujra uhang.Ez a rutin része.

Otthon jöttek sorra a kérdéseim.

Mar túl vagyok a műtéten mivel nem ürült ki muszály volt.

4 napja volt,egyszerűen senkitől nem kaptam semmilyen kérdésemre se választ.Az orvost se az nem láttta a műtét után aki fizetett ,es se én aki nem.senki nem mondta el hogy minden rendben volt e nem e találtak valamit ami rendellenes akár a ,,magzaton,,(azért írom így mert nekünk már ő a babánk volt)akar rajtam.

Cska kaptam egy zárót amin az volt leírva láztalanállapotban es hüvelyi vérzés nélkül otthonaba bocsájtjuk.

Nem mértek hőt se elötte se utána.sőt megse kérdezték esetleg nem e erzem hogy lázas lennék...

Nem voltam az de furcsa.

A vérzésről ne is beszéljunk mindenki vérzik ilyenkor...mindegy.

Most 6 nap múlva szövettanért kell jelentkezni.

Biztos butaság de ez az én szervezetemből vették vagy a babájéból?

Ebből esetleg lrhet valamit megtudni?

4 hét múlva nőgyógyászati kontroll.addig házasélet tilalaom.

Fél év/ inkabb egy évig vedekézés,nem javasolunk újabb terhességet.

Ez van a zárón.

Csak én sokallom ezt az időt?

Persze betartjuk.visszamegyek dolgozni.de annyi mindent olvastam hogy van aki sak 3 honapot vár.

Nagyon vágyunk rá.Nagy az űr utána.Már most azt érzem jöhetne.ti megvarnátok az rgy évet?

Es aki sajnos átesett mar ezen sikerult utána baba?

Es mennyi időre?

Bocsánat hogy hosszú lett.

2018. jún. 13. 05:50
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Szövettanra magát a magzatot küldik el, nekem sajnos 3 missed ab-om volt, mind a háromszor csak annyit mondtak amikor odaadták a szövettan eredményt, hogy valóban terhes voltam /mintha ezt nem tudtuk volna/, de a történtek okát nem tudják megmondani. Az hogy mennyi időt mondanak az újbóli próbálkozásra orvosa válogatja...nekem 3 ciklust kellett várni, utána próbálkozhattunk. Az utolsó műtétem után az első próbálkozós hónapban összejött a baba és már túl vagyunk a félidőn. Én a helyedben biztos kikérném egy másik orvos véleményét, sőt mivel volt egy elhalt terhességed én már csak egy dokihoz mennék. Én el sem tudom képzelni most hol tartanánk a babaprojektben ha nem kerestünk volna egy megbízható orvost aki úgymond mellettünk volt és segített végig járni ezt az egészet...
2018. jún. 13. 07:37
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem két hete volt missed ab műtétem.Nekem is ez volt az első kérdésem hogy mi történhetett,és csak annyit mondtak gyakran előfordul az okát nem fogják tudni megmondani.

9 hetes voltam ilyenkor ugye még nagyon picike az embrió kaparás során sérülhet is.

2018. jún. 13. 08:02
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a doki, hogy bármitől lehet. "A természet szelektál."

Ha egymás után többször fordul elő, akkor jezdenek vizsgálni.

6 hetes kontroll után már lehetett próbálkozni.

2018. jún. 13. 09:57
 4/9 Panka08 ***** válasza:
Szia! Nekem ugyanígy volt.. 11 hetes, 9 hetes méreteknek felelet meg.. Borzalmas lelkiállapotba kerültem, gyűlöltem az egész procedúrát, a lelketlenséget, pedig én még nem is csak úgy odacsöppentem, hanem már vártak, mert kapcsolatokon keresztül kerültem orvoshoz a SOTE-ra. Nekem az első terhességem volt ráasádul. A missed után 3 hónap várakozásit mondott a doki. Az első adandó alkalommal megfogant a most már 5 éves csodálatos és egészséges kis srácunk. S azóta van egy 2,5 éves húga is.. :) Itt csak azt tudom mondani, h az idő ami feledteti. Ha most járnék így 2 ygerek után, már annyira nem rázna meg. (ez így elég sarkosan van fogalmazva) . De most már tudom, h egy terhesség igazán a 12. héttől kezdődik. Addig bármi lehet. A megszületett gyermekeimmel való terhességről már nem is szóltunk senkinek (még anyukámnak sem.. ) csak a betöltött 12. hét után. Nem akartam még 1x , ha úgy alakul, hogy nem marad meg, akkor az egész család engem pesztráljon.. Bár én olyan típus vagyok aki szeret a nyomorával kettesben lenni.. :)
2018. jún. 13. 10:15
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek hogy irtatok.Jól esik.

Remélem mi is átéljük ezt a csodát mègegyszer marmint hogy lesz egy masodik egészséges gyermekünk.

Nem akarok senkit sem megbántani en nekem is mondták hogy neked legalább van már egy...stb.

De ez egyáltalán nem vigasz ebben a szituációban.én ezen a véleményen vagyok ugyanolyan rosszul élem meg mint akinek még nincs.Szerintem senkinek se jó.5 gyerek után sem.sőt nem hogy nem jó..hanem ugyanulyan rossz.

Mély üresség, fájdalom.És bizonytalanság a jövővel szemben.

A miértek,es a gondolatok hogy vajon én tehettem e róla?vagy hogy miért nem tudtam megakadályozni...

Mindegy szerintem valakinek hogy az első gyereke vagy a harmadikat veszti el.Mint az életben.Mindegy egy szulönek a nagy fia hal meg vagx a legkisebb...a gyász a fájdalom az érzés ugyanolyan pocsék.szerintem.

Mindenkinek azt kivánom ne éljetek át újra ilyet.Egészséget es reményt kívánok.

:(

2018. jún. 13. 11:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem szövettanból semmit nem tudtak megállapítani. Nálam a vetélés majdnem teljesen magától ment végbe.

Ma már minden rendben van. Testileg. Volt egy normális menzeszem. Onnantól kezdve 3 hónap türelmi időt javasolt a doki. Ki fogom várni, mert ez mindenki érdeke, de nagyon hiányzik és nagyon szeretnék másikat.

Amúgy 6 hete volt és 8 hetesen ment el.

2018. jún. 13. 14:11
 7/9 anonim ***** válasza:

A szövettan csak arra szolgál, hogy igazolja, hogy valóban terhes voltál. Nem tudnak belőle megállapítani semmit arra vonatkozóan, hogy mi volt az ok.

Újabb tanulmányok szerint egyáltalán nem kell várni vetélés után, azonnal lehet próbálkozni. Igazából minél hamarabb teherbe esel újra, annál kisebb az esély az ismételt vetélésre.

A 3 hónap is túlzás, elavult dolog, de a fél/egy év meg egyenesen röhejes.

2018. jún. 13. 17:20
 8/9 A kérdező kommentje:
Most tényleg?a férjem meg ragaszkodik a záróban leirtakhoz.a kontrollon mindenképpen rákérdezek ujból.
2018. jún. 13. 18:04
 9/9 anonim ***** válasza:

En a 4 hetes kontroll utan ugy jottem el hogy az orvosom azt mondta hogy teljesen regeneralodott a mehem es az elso ciklus utan mar probalkozhatunk.

Ha fizikailag felepultel es minden rendben van akkor probalkozhatok ujra.

En kulfoldon elek az otthoni baratnoim meselik hogy meg a 3-6 honap az elterjedt varakozasi ido a magyarorszagi orvosok szerint. Persze van kivetel aki belattja hogy nincs szukseg ennyi idore ha egeszseges a paciens de az ritka

2018. jún. 14. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!