Akinek volt méhen kívüli terhessége, kiderült, hogy miért/mi okozta?
Nem lehet kideríteni..
Amugy sok indok állhat mogotte. De a legfőbb es leggyakoribb (utána olvastam) az h a vedoreteg ami a méhben válik le a sejtről lehet h előbb levált már pl a petefészekben vagy valahol a cél előtt. Gyakori még állítólag , h részleges petevezeték elzáródás van vagy letapadás és nem jut el a célba , hanem megakad.
Mehenkivuli leggyakorib oka a fertozesen
Pl clamydia es tarsai
Ezek tunetmentes osszenovesekst okoznak petevezetevben es hasuregben
Esetleg mas Hasi mutetek utan is gyakoribb az eug
Erdemes terhesseg elott std szurest elvegezni
Szia,nekem 2 volt mindkettő a jobb oldali vezetekben. Az első 4 éve ami kezelés nélkül ugymond megoldodott igaz lassú folyamat volt. A második idén júniusban. Megrepedt jobb vezetéket ki is vették. Műtét utan azt mondták,hogy a vezetekemen rengeteg sérülést,hegeket láttak es ezt volt az oka,hogy 2szer is megakadt ott a petesejt. Nagyon sokat sírtam mikozben vittek a műtőbe. Próbálta nyugtatni,hogy 1 vezetékkel is van meg esély...hát ez nem nyugtatott meg. 2 vérzést javasoltak várni. Kivártuk és egyből terhes lettem. Most vagyunk 9 hét 1 napon 😄 első baba
Mi a te történeted? Fel a fejjel
Hegesedes mindig fertozes kovetkezmenye
Leggyakoribb az eveking lapango tunetmentes clamydia ill esetleg vakbel mutet
Kedves 5-ös, nagyon sajnálom, hogy keresztül kellett menned ezen neked is, de szívből gratulálok a mostanihoz, boldog babavárást! Jó ilyet is olvasni, ez ad egy kis erőt! :)
Nekünk is első babánk lett volna. Júliusban pozitívat teszteltem, és vártam, hogy betöltsem a 6 hetet, hogy mehessek dokihoz. Volt egy kis barnázás, de más tünetem nem volt. Majd egyik este borzalmas fájdalom jelentkezett, görcsöltem, nem tudtam lábra állni, majdnem elájultam, férjem támogatott ki a kocsihoz, és kórházba vitt. Itt megállapították a méhen kívüli terhességet, és 1 óra múlva már a műtőben voltam. Nekem is a jobb petevezetőt távolították el, sajnos szétrepedt, és belső vérzésem volt. Nagyon összetörtem lelkileg, nehéz ezen túltennem magam. Azt hittem legalább a szövettanból majd kiderül, miért alakult így, vagy majd az orvos megmondja, de sajnos válaszok nélkül maradtam. :( Nekünk is azt javasolták, hogy várjunk meg 2 vérzést, utána ismét lehet próbálkozni. Ez a hónap sajnos ugrott, voltam uh-n, és pont a jobb oldalon van peteérés, remélem a következő ciklusban szerencsésebbek leszünk. Neked viszont még egyszer gratulálok, és köszönöm, hogy írtál, kicsit most bizakodóbb lettem én is. :)
Szia 5ös vagyok, ha még olvasos, Fel a fejjel. Én ma vagyok 10 hetes,de amúgy a mai napig rettegek amikor elmegyek a wc-re,hogy nem e látok vérzést. Néha plusszban is le ellenőrzöm. Pedig minden rendben.Több UH-m is volt. Én teljesen elvoltam keseredve. Ez a 4.! terhességem és még nincs gyerekem. Hidd el azt hittem a világnak vége és én nem tudok és már nem is fogok teherbe esni.De hidd el itt vagyok neked példának. Engem ezzel nyugtattak és neked is ezt tudom mondani: Hidd el meg ha bánt is,hogy elvesztetted a vezetékedet jobb igy. Lehet,hogy sérült volt.Ha nem volt az ettől a terhességtől ami ott megakadt már nagy valószínűséggel az lett. A jövőre nézve jobb,ha nincs sérült vezetéked.
Hidd el a következő egészséges lesz és veletek marad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!