Mi történik félidős vetélés után a magzattal?
Hol van a terhességi hetekben az a határ, amitől születésnek számít a szülés, akkor is, ha koraszülés?
Arra gondolok, hogy lehet neve, el lehet temetni, emberként tekintenek rá, stb?
Szerencsére nem történt nálunk ilyen tragédia, de ezekre a kérdésekre nem tudtan a választ egy beszélgetés során a párommal, és gondoltam, ti talán igen.
Minden fejlett nyugati tarsadalomban a szulok valaszthatnak En Holland torvenyt ismerem es a magyart
ha a baba mehen belul elhalt vagy koran szuletik a 24 het elott a szulok kezeben van a dontes
Hazavihetik elbucsuzni tole es sajat tulajdonu foldbe temetheto.Vagy temetobe is eltemetik keresre.
A szules/veteles utan fenykepeket(profi memory fotos) lab es kezlenyomatokat keszitunk ill lab gipszlenyomatokat hajtincset levagjuk ha van haja a magzatnak.
A szulok kapnak egy fuzetet amiben az otthoni hutes szabalyait olvashatjak.
A 24 het alatt nincs anyakonyvezesi kotelesseg igy a magzatrol a szulok dontenek.
Nyilvanos helyre kozteruletre temetni tilos csak orvosi papiral szallithato sajat autoban.
A 24 het utan a temetkezesi vallakozo gondosdik mindenrol es anyakonyveztetni kell elve vagy halva szuletik meg.
magyarorszagon barbar halalozasi szokasok vannak
a magzatot kukazsakban levagott labak kozott temetik vagy hamvaszak vagy egyszeruen egetobe kuldik
megalazo barbar es szornyu a uloknek.
Pedig a magyar torvenyek szerint a szuloknek a Pathologiai vizsgalat utan ami ugyancsak nem kotelezo kikerhetik temetesre a magzatot hiszen sajat gyerekuk sajat testuk resze.
Sajnos az emberek a banat miatt mindenbe beleegyeznek es nem akarnak problemat
Erdemes kuzdeni az alapveto emberi jogokert
a szulok joga latni megerinteni es elbucsuzni a sajat magzatjuktol babajuktol
Soha 25 ev alatt egy kismama sem banta meg hohalott magzatjat vagy babajat megfogta lefenykepezte utoljara kezebe vette.
Volt mar olyan magzat 22 hetes a kezemben aki mar 3 hete nem elt es megis megmutattam a szuloknek
a fantazia mindig csunyabb mint a valosag !!!
Emberi modon megszuletni meltosaggal, es meberi modon meltosaggal meghalni alany joga az embernek.
Mi a szülésem előtt néztünk utána a jogszabályi előírásoknak, mert nem akartuk, hogy a 22 hetes magzatunkból "hulladék" legyen!!! Szerencsére sikerült kiderítenünk, hogy a 24. hét előtti magzatokat a szülők kérésére kiadják a patológián, mivel szülés után oda kerülnek. Természetesen nem nekünk adják kézbe, hanem meg kell bízni egy temetkezési vállalkozót, el kell intézni a temetést (mi hamvasztást kértünk) és így nekik kiadják.
Életem egyik legjobb döntése volt, hogy ezt megléptük és nem hagytuk, hogy kukába kerüljön...:( nekünk elmondták, hogy a patológián ezek a kis magzatok összekerülnek a többi emberi szövetmaradvánnyal és egyben elhamvasztják ezeket.
előző folyt. köv.
Bár anyakönyvezni ilyenkor nem lehet még, de a hamvasztásról kaptunk egy kis mappát, amiben benne van, hogy pontosan mikor hamvasztották és legalább az benne van a név helyén, hogy XY (a nevem) elhalt magzata. :( Nekem ez megnyugvást hozott a lelkembe, mert mégis van róla egy papírom, hogy Ő volt, létezett, 22 hétig élt a méhemben! És természetesen ott vannak a hamvak, aminek vettem egy gyönyörű tárolót, így velünk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!