Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Mi történik félidős vetélés...

Mi történik félidős vetélés után a magzattal?

Figyelt kérdés

Hol van a terhességi hetekben az a határ, amitől születésnek számít a szülés, akkor is, ha koraszülés?

Arra gondolok, hogy lehet neve, el lehet temetni, emberként tekintenek rá, stb?

Szerencsére nem történt nálunk ilyen tragédia, de ezekre a kérdésekre nem tudtan a választ egy beszélgetés során a párommal, és gondoltam, ti talán igen.

2015. jún. 22. 14:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A betöltött 24.hét után tekintik a szülést koraszülésnek. Úgy tudom, 500 gr fölötti súlyú magzatokat már anyakönyveznek. Illetve, kortól és súlytól függetlenül az orvosoknak kötelező küzdeni az életéért, ha életjelenségeket mutat születéskor.
2015. jún. 22. 14:44
 2/9 A kérdező kommentje:
Értem, 24. héttől. És mi a helyzet a 12-24. hét közötti vetélésekkel? Ilyenkor mint ha nem is lett volna ember? Mármint hova kerül utána, mert ha nem anyakönyvezik, eltemetni sem lehet, nem?
2015. jún. 22. 14:48
 3/9 anonim ***** válasza:
Veszélyes hulladékként kezelik.
2015. jún. 22. 14:53
 4/9 anonim ***** válasza:
Durva
2015. jún. 22. 15:20
 5/9 anonim ***** válasza:
bedobják a többi "szemét" közé, amit el kell égetniük.
2015. jún. 22. 20:55
 6/9 anonim ***** válasza:
20. héten szültem, egészséges kislányt! Nem kaptam meg Őt, még csak meg sem mutatták! Nem tudom hol van, mit tettek piciny testével! Barátnőm a 27. héten szült, kislánya beteg volt, fél órát élt, Őt tisztességgel eltemették! Én is úgy tudom, hogy 24. héttől számít orvosilag is embernek!
2015. jún. 24. 11:38
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Minden fejlett nyugati tarsadalomban a szulok valaszthatnak En Holland torvenyt ismerem es a magyart

ha a baba mehen belul elhalt vagy koran szuletik a 24 het elott a szulok kezeben van a dontes

Hazavihetik elbucsuzni tole es sajat tulajdonu foldbe temetheto.Vagy temetobe is eltemetik keresre.

A szules/veteles utan fenykepeket(profi memory fotos) lab es kezlenyomatokat keszitunk ill lab gipszlenyomatokat hajtincset levagjuk ha van haja a magzatnak.

A szulok kapnak egy fuzetet amiben az otthoni hutes szabalyait olvashatjak.

A 24 het alatt nincs anyakonyvezesi kotelesseg igy a magzatrol a szulok dontenek.

Nyilvanos helyre kozteruletre temetni tilos csak orvosi papiral szallithato sajat autoban.

A 24 het utan a temetkezesi vallakozo gondosdik mindenrol es anyakonyveztetni kell elve vagy halva szuletik meg.

magyarorszagon barbar halalozasi szokasok vannak

a magzatot kukazsakban levagott labak kozott temetik vagy hamvaszak vagy egyszeruen egetobe kuldik

megalazo barbar es szornyu a uloknek.

Pedig a magyar torvenyek szerint a szuloknek a Pathologiai vizsgalat utan ami ugyancsak nem kotelezo kikerhetik temetesre a magzatot hiszen sajat gyerekuk sajat testuk resze.

Sajnos az emberek a banat miatt mindenbe beleegyeznek es nem akarnak problemat

Erdemes kuzdeni az alapveto emberi jogokert

a szulok joga latni megerinteni es elbucsuzni a sajat magzatjuktol babajuktol

Soha 25 ev alatt egy kismama sem banta meg hohalott magzatjat vagy babajat megfogta lefenykepezte utoljara kezebe vette.

Volt mar olyan magzat 22 hetes a kezemben aki mar 3 hete nem elt es megis megmutattam a szuloknek

a fantazia mindig csunyabb mint a valosag !!!

Emberi modon megszuletni meltosaggal, es meberi modon meltosaggal meghalni alany joga az embernek.

2015. jún. 29. 20:17
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi a szülésem előtt néztünk utána a jogszabályi előírásoknak, mert nem akartuk, hogy a 22 hetes magzatunkból "hulladék" legyen!!! Szerencsére sikerült kiderítenünk, hogy a 24. hét előtti magzatokat a szülők kérésére kiadják a patológián, mivel szülés után oda kerülnek. Természetesen nem nekünk adják kézbe, hanem meg kell bízni egy temetkezési vállalkozót, el kell intézni a temetést (mi hamvasztást kértünk) és így nekik kiadják.

Életem egyik legjobb döntése volt, hogy ezt megléptük és nem hagytuk, hogy kukába kerüljön...:( nekünk elmondták, hogy a patológián ezek a kis magzatok összekerülnek a többi emberi szövetmaradvánnyal és egyben elhamvasztják ezeket.

2015. júl. 2. 10:33
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

előző folyt. köv.

Bár anyakönyvezni ilyenkor nem lehet még, de a hamvasztásról kaptunk egy kis mappát, amiben benne van, hogy pontosan mikor hamvasztották és legalább az benne van a név helyén, hogy XY (a nevem) elhalt magzata. :( Nekem ez megnyugvást hozott a lelkembe, mert mégis van róla egy papírom, hogy Ő volt, létezett, 22 hétig élt a méhemben! És természetesen ott vannak a hamvak, aminek vettem egy gyönyörű tárolót, így velünk van.

2015. júl. 2. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!