Ilyen esetben hogyan működik az abortusz? (csak erős idegzetűeknek)
A kérdésem maximálisan elméleti,de azért aki érzékenyebb,az ne olvassa tovább.Nem szeretném ha a terhes kismamák a kérdésem miatt elkezdenének az ilyen dolgokon agyalni,esetleg aggódni:)
Szóval ha kiderül,hogy beteg a kisbaba,akkor dönthet úgy a szülő,hogy elveteti.(ha jól tudom a 20. hétig(az olyan 5 hónapos terhesség ha jól számolom?)
Ilyenkor hogy zajlik az abortusz?Konkrétan az érdekelne,hogy a kisbabával mi történik?Adnak be valami gyógyszert,amitől meghal még a méhben(ha igen,hogyan hat?),vagy.....?
Esetleg tudnátok erről valamilyen szakirodalmat linkelni?
Előre is köszönöm a válaszokat:)
nem. régen volt ilyen, de ma már eleve addig lehet ezt, míg életképtelenek :( 21, súlyos esetben 24 hétig... :(
megindítják a szülést, ha anya kéri, még oda is adják a babát szülés után, hogy elbúcsúzzon :( youtube-on találsz ilyen videókat, de szerintem ne nézd meg, nagyon sokkolóak
Ilyenkor általában így zajlik:
1. nap reggelén befecskendeznek egy oldatot, ami leválasztja a magzatburkot a méh faláról, közben tágító gyógyszereket helyeznek a méhszájba. Este felhelyezik a ballonos tágítót (ez egy cső, aminek a végén felfújható "lufi" van, amikor átdugták a méhszájon, felfújják, és súlyt helyeznek a cső végére, így a gravitáció hatására egyre jobban kijön, így tovább tágítva a méhszájat). A 2. nap reggelén húzás alá helyezik a ballont, és oxitocin infúzióval fájást keltenek. Gyakorlatilag így a nő megszüli a magzatot. A szülés után általában altatásban még kitisztítják a méhet, hogy biztosan semmilyen szövet ne maradjon benn.
Én úgy tudom, hogy szülést indítanak, és mivel még nagyon picike a baba, ezért nem marad életben. 24. hétig ha jól tudom, akkor mégcsak nem is koraszülésnek/születésnek számít, hanem vesztésnek.
Egyébként vannak olyan országok, ahol jóval tovább is "elveszik" a gyereket, még terminusban is. Ha jól emlékszem valami savat gyógyszert fecskendeznek a baba szívébe (még mikor az anyaméhben van) amitől meghal. Valami német szakkönyvben olvastam úgy 10 éve, de már nem emlékszem a címére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!