Mi a teendö ilyenkor?

Figyelt kérdés
5 hetes terhes vagyok, de megállt a fejlödésben, így missed ab mütétem lesz. Hétfön kell mennem idöpontot kérni. Ma este elkezdtem barnázni, még nem vérzek és nem görcsölök de gondolom ez csak idö kérdése. Szerintetek menjek be holnap reggel az ügyeletre, vagy várjam meg a hétföt?
2015. jan. 24. 02:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Menj be azonnal a sürgősségire, a vetélés nem játék!
2015. jan. 24. 04:14
 2/13 anonim ***** válasza:
Nekem barnázással kezdődött, lezajlott magától, az orvos elküldött a kórházi uh-ra, hogy megerősítsék, azt mondta ráér másnap menni (már délután volt), éjszaka nagyon erős vérzés volt, másnap megnézte az uh-os mi a helyzet, műtétet javasolt, nem értettem minek, orvosom is azt mondta nem kell, csak kontrollra mentem hozzá, hogy minden távozott-e. Ilyen kicsi terhességnél szerintem nem érdemes rögtön műtétre menni, a természet megoldja magától, csak akkor kell beavatkozás ha gond van.
2015. jan. 24. 08:57
 3/13 A kérdező kommentje:
2-es, mikor lezajlott neked a vetélés, egyböl mentél az orvoshoz? A körzetihez, vagy oda ahol a mütétet csinálták volna?
2015. jan. 24. 09:39
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem anno azt mondták h a műtétig a barnázás és kis vérzés nem gond,csak akkor kell visszamenni előbb ha ömlik a vér.
2015. jan. 24. 10:23
 5/13 anonim ***** válasza:
Én is 5 hetes voltam, amikor elkezdődött a vetélés. Reggelre elkezdtem barnázni(minden előjel nélkül), azonnal mentem a kórházba, ott megvizsgáltak, megultrahangoztak. Annyit mondtak, hogy zajlik a vetélés, két hét múlva menjek vissza uh-ra, hogy kiürült-e. Másnapra elkezdtem vérezni, másfél napig nagyon erős volt a vérzés és a görcsök, de még kibírható, így nem mentem az ügyeletre. Az ellenőrző vizsgálaton megállípították, hogy kiürült a méh rendesen, nem kellett műzeni. Szerintem nálad is valami haonló lehet, szerintem nem kell rohanni az ügyeletre(legalábbis velem nem csináltak semmit). Én örültem, hogy legalább a műtétet megúsztam.
2015. jan. 24. 11:51
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. jan. 24. 14:28
 7/13 A kérdező kommentje:
Tehát csak akkor ajánlott menni az ügyeletre, ha már elmúlt a vérzés? Bocsi ha értetlen vagyok, nem szívesen müttetem meg magam ilyen fiatal terhességnél, szerintem ez magától is ki tud ürülni.
2015. jan. 24. 15:47
 8/13 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, az orvoshoz másnap mentem mint a vérzés kezdete, mert pont időpontom volt, magándoki volt. (Mondjuk én már akkor 9 hetes lettem volna, a baba a 7. hétig fejlődött.) Szerintem felesleges az ügyelet, ha nincs egyéb gond, pl. láz, kibírhatatlan görcsök. Egy 5 hetes vetélés bőven megúszható műtét nélkül, nem tudom miért erősködnek ilyennel az orvosok (gondolom férfi orvos volt...)
2015. jan. 24. 16:08
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszi hogy válaszoltál 2-es! Igen, ezt én sem értem, hogy miért erösködnek az orvosok, hogy ha barnás folyást vagy vérzést észlelek, rohanjak be megmüttetni magam. Szerintem nekik ez az érdekük. Én is úgy gondolom, hogy egy öt hetes, kb. 3 mm-es kis embriócsomó simán kiürül magától is.

Mostmár csak azt nem tudom, hogy ha elmúlt a vérzésem, a körzeti orvoshoz menjek, aki megállapította hogy elhalt a terhesség, vagy az ügyeletre a klinikába? Ha ebben tudsz segíteni akkor köszi szépen, és nincs több kérdésem :-)

2015. jan. 24. 16:18
 10/13 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok: én a két hét lejárta után a magándokihoz mentem, aki másnapra behívott a kórházba uh-ra és elküldött vérvételre. Szerintem, ha nincs magándokid, akkor a kórházba menj, a vizsgálatokat úgy is ott fogják elvégezni.
2015. jan. 24. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!