Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Ha lehetne választani, hogy...

Ha lehetne választani, hogy műtétes befejezést szeretnél, vagy adhatsz időt a természetnek a befejezésre, melyiket választanád?

Figyelt kérdés

Holnap megyek uh-ra a korházba, hogy csekkoljanak, hogy igazolják az elhalt terhességem.

Angliában élek, itt a net szerint (fórumokon is olvastam) van lehetőségem a természetre bízni, ha akarom.

Múlt hét pénteken voltam uh-on. 8+3 hetes terhesen. Magán uh-on. Nem találtak szívhangot. Ikrek lettek volna. Az egyik 7 hetesnek, a másik 6 hetesnek felel meg.

Próbáltam reménykedni a csodában, de a jelek arra utalnak, hogy elveszítem őket. A tüneteim elmúltak. Hátfájás kínoz. Nem erős, de fáj. A hasam összeesett. Fizikai erőlétem egyre jobb.

Egyszer már elvetéltem körülbelül így. Májusban, de annak több előjele volt. 7+2 hetesen kezdtem el barnázni, nagyon nagyon kicsikét. 5 héten keresztül barnáztam, majd véreztem és elvetéltem a korházban, ahol azt mondták, hogy nem találtak embriót, valószínű 5 hetes lehetett. Vagy felszívódott, vagy soha nem is volt.

Most 7+4 és 7+5 hetesen volt egy nagyon picike barnázás, de igazából valószínű észre se vettem volna, ha nem árgus szemekkel figyelem.

Előzőleg se volt semmi görcs. Most se nagyon. Csak ami egy normál terhességbe is belefér.

Már van egy 3.5 éves lányom. Vele nem volt semmi. Miután megszültem, minden mensi idején feszül a gátam a legerősebb napokon. Amikor kezdődött legutóbb a vetélésem, első nap úgy éreztem, mintha feszülnék, de furcsán hangzik, de nem tudtam eldönteni, hogy feszülök e. Aztán a következő napokban Erősebb lett a feszülés, és pár napon belül elvetéltem. Egyéb fájdalom, görcs nélkül.

Tegnap megint nem tudtam eldönteni, hogy feszülök e, de furcsa volt, mert inkább olyan volt, mintha a végbélnyílásom felé irányulna, mintha arra nehezedne valami.

Előzőleg az utolsó 3-4 napban már ténylegesen vérezni kezdtem. Most semmi egyelőre. Csak folyamatosan folyásom van. Fehér folyás kezdettől fogva, meg vizes. De a terhességi tünetek között ez is fel van sorolva, mint normális dolog. Ugyanakkor vetélés előjele is lehet.

Lehet a sors eldönti és ha ma feszülök, akkor valószínű holnap elmondom ezt a szonográfusnak és kérem, hogy adjon pár napot, hátha a természet elintézi. De ha nem lesz jel, rám fogja mindenki bízni a döntést, és itt a természetesség hívei, ha megkérdezem, hogy szerintük mi a legjobb, szinte biztos vagyok benne, hogy azt mondják majd, hogy várjunk.

Igazából én se akarom a kaparást.

Nektek mi a véleményetek erről, ti hogyan döntenétek és miért? Tudom, Magyarország más beállítottságú, máshoz vagytok hozzászokva, ezért elég nehéz elvonatkoztatni. Otthon biztos kaparás lenne a vége.

Köszönöm a válaszokat.

2014. jan. 23. 07:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Engem a doki rábeszélt a műtétre, nagyon megbántam. Meg kellett volna várni magától. Lelkileg is jobb lett volna, és talán amúgy is, bár lehet, hogy a végén mégis műtét lett volna, nem tudom. Már fél éve volt és nem állt helyre a menstruációm. Alig van meg.

Itt nincs lehetőség gyógyszerre, de ha 3 közül lehetett volna választani, a gyógyszert választottam volna. Az olyan középútnak látszik.

Azért hallgattam a dokira, mert nem akartam napokig/hetekig rettegni, hol vetélek el (munkahely, közlekedés stb.). De ha ismét kéne döntenem, inkább megvárnám.

2014. jan. 27. 11:14
 12/14 A kérdező kommentje:

Nekem lelkileg sokkal nehezebb volt az első vetélés, amikor magától távozott, de lehet semmi köze nem volt a módhoz.

Most a gyógyszerrel kicsit könnyebb volt, habár sokszor rám jön a sírhatnék nap közben, még nagyon friss az élmény.

2014. jan. 27. 14:26
 13/14 anonim ***** válasza:
Természetre bíznám.
2014. febr. 3. 14:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Én is megpróbálnám a természetre bízni. Kérdező jobban vagy?
2014. febr. 3. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!