Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Lehet h missed ab után első...

Emese19 kérdése:

Lehet h missed ab után első hónapban nincs peteérésem?

Figyelt kérdés

Ez már a 2. missed abom volt 5 hónapon belül :(

Első babák lettek volna, de vmiért kb a 8. és 9. héten megállt a pici szívük :'( ezért missed ab lett a vége. :(

Most a műtét után 20 nappal vok és peteérésnek nyoma sincs. Igaz h amikor sikerült a 2. baba akkor is a 23. napon volt peteérésem, de most a hőm se esett le még az eddigi alaphőmre (eddig 36,2-36,3 C volt), most 36,5-36,6 C a hőm, múlthéten kezdtem el újra mérni. Az 1. missed ab után rögtön volt peteérésem. Most akkor mi lehet?

2013. nov. 5. 18:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Műtét nélkül is vannak hónapok mikor nincs peteérés, talán csak véletlen egybeesés. De a műtét is okozhatja valamint maga a terhesség megszakadás is okozhatja, hogy nincs most peteérésed. Talán még jelen vannak a terhességi hormonok és azt hiszi a tested, hogy még van baba és nincs szükség peteérésre. Nem rendkívüli, hogy műtét után 1-3 hónapig nincs peteérés vagy, hogy későbbre tolódik a peteérés. Sajnálom ami veled történt, de fel a fejjel, mert így már biztosan adnak majd gyógyszert és a harmadik baba biztosan megmarad. Azzal pedig láthatóan nincs baj, hogy nehezen jönne össze a baba.
2013. nov. 5. 18:49
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod és a biztatást!

Remélem h pár hónap múlva a következő babánkkal már minden rendben lesz!!!

Talán már te is átélted ezt a szörnyű műtétet?

2013. nov. 5. 19:06
 3/13 anonim ***** válasza:
Első babánkat veszítettem el, és iszonyatos fájdalmat éreztem, pedig tudtam, hogy a 12-16. hétig bármi történhet vele. Azt hittem soha nem lesz kisbabám. 3 hónap múlva jött a következő és akkor már kaptam 3x1 Duphastront, még is vérezni kezdtem a 8. héten. Nem csak kis barnázás ha nem úgy rendesen. Mai napig nem tudják mi okozta a vérzést, talán 2db baba volt és az egyiknek nem indult be a szíve, mert 6 hetesen csak egy szívhang volt az biztos, de a babánk megmaradt és jelenleg 39 hetes pocakban. Amennyire nem akartam terhesség elején, hogy kijöjjön most annyira várom, hogy végre kint legyen. :D Én is hőmérőztem és én olyan hónapban lettem egyébként terhes mikor nem is látszott ovu a görbémen, csak a tojás fehérje szerű folyást észleltem és gyorsan elkaptam a férjem. Hónap végén is szinte egy teljesen egyenes görbém volt 36.7C volt a legmagasabb, vártam is a mensimet, de nem jött meg. Engem annyira nem győzött meg a hőmérő módszer, de lehet én csináltam valamit rosszul.
2013. nov. 5. 19:18
 4/13 A kérdező kommentje:

Sajnálom h veled is ez történt.

Nagyon GRATULÁLOK ehhez a babához! :) Vigyázz magadra és a pocaklakódra, lassan már kint lesz :)

Én is kaptam első alkalommal Duphastont, most meg Utrogestant, mégis ez történt, úgyh valószínű nem az volt a baj, amiért kellett szedjem. :(

Én a mostani terhességem előtt kezdtem a hőmérőzést, nekem akkor bevált, + még ovuteszteltem, de szerencsére jelzett a szervezetem is h ovu van m nagyon fájt a hasam alja, akkor 1,5-2 napig. Remélem ezután is meg fogom érezni, m jó h így jelzett a szervezetem peteéréskor!

Szövettan eredményem ma tudtam meg, semmit nem találtak, holnap megyek vérvételre. Most csináltatunk 1-2 vizsgálatot, remélem mindent rendben találnak majd velünk és 3-4 hónap múlva már újra pozitív lesz a terhességi tesztem és remélem h akkor már minden rendben lesz a 3. babánkkal!!! :) M én már csak akkor akarok kórházba menni amikor majd haza már a babánkkal jövünk!!! Remélem jövő karácsonyra már hárman leszünk, és a kisbabánkat teszem ajándéknak a karácsonyfa alá <3 :)!!!

Huuu nektek akkor most szép karácsonyotok lesz! De várom már én is!

2013. nov. 5. 19:43
 5/13 anonim ***** válasza:
Hidd el hamar fog jönni a babaóca, és ez "néhány" rossz hónap úgy el száll mint ha igaz sem lett volna. Minden rendben lesz, és a 3. babaátok már úgy fog beléd kapaszkodni, hogy még 41. héten sem akar kijönni. Sok sok kitartást kívánok, és addig is élvezzétek egymás társaságát a férjeddel!
2013. nov. 6. 08:53
 6/13 anonim ***** válasza:
Jaaa és pár hónap múlva ha még erre jársz, feltétlenül írd meg, hogy már 20 hetes vagy és makk egészséges a babócád!
2013. nov. 6. 08:55
 7/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Át tudom élni a fájdalmadat. Engem októberben műtöttek, a babám 12 hetes volt. Előzőleg 8 hetesen vetéltem el. Tehát én is a csodára várok. Ne aggódj, ha nincs peteérés azonnal! Szerintem csak a hormonok játszadoznak veled egy kicsit, még nem állhatott helyre az egyensúly. A test nagyon is emlékszik minden egyes történésre és egy műtéti beavatkozás okozhat is problémákat.

Voltál már kontrollvizsgálaton? Minden rendben volt?

Nagyon sajnálom, ami veled/velünk történt, de hinni kell! Fel a fejjel!

2013. nov. 6. 09:06
 8/13 anonim ***** válasza:

Előző vagyok!

Ja, és a magzatmegtartó készítményekkel kapcsolatban: akár súlyos gondot is okozhatnak! Ha trombózisra kifejezetten hajlamos vagy, akkor ezek a hormontabletták elősegíthetik a vérrögképződést, ami meg a baba fejlődésének gátat szab. A harmadik terhesség előtt mindenképpen menj szerintem kivizsgálásra, ami a trombózisra való hajlamot célozza, mert akkor egyszerű aszpirin kúrával, vagy vérhígítóval kezelhető a gond és amellett szedhetők a magzatmegtartók is.

2013. nov. 6. 09:12
 9/13 A kérdező kommentje:

Jaaaj lányok nagyon aranyosak vagytok!!! ;)

Kedves 1. válaszoló, remélem igazad lesz és 3. babánkkal minden rendben lesz!!! Köszönöm a biztató szavakat!

Nagyon vigyázz magadra és a pocakodban lévő babádra, aki lassan már nem pocakodban lesz hanem a karodban! :)Írni fogok (remélem tényleg csak pár hónap :) :)) és mindenképpen írjál te is amikor megszületett a kisbabátok és lesz egy kis időd írni! Amúgy meg sem kérdeztem még h kisfiú v kislány lesz?

Kedves utolsó válaszoló!

Neked is nagyon köszönöm a biztatást és én is csak ezt tudom neked mondani h ti se adjátok fel! NEMSOKÁRA ANYUKÁK LESZÜNK MI IS!!!

Nagyon sajnálom h te is átéled azt a szörnyűséget! Nekem most október 16. volt a 2. műtétem, előtte pedig június végén :(

Hogy érzed magad? Nagyon is tudom h milyen nehéz most előre nézni, de én most ( igaz még csak 3 hét telt el) már azon vok h legyen minden rendben velünk és pár hónap múlva pedig remélem újra lesz egy kis pocaklakóm aki már velünk is marad egészségesen! Ahogy a kedves 1. válaszolónak írtam, jövő karácsonykor szeretném ha már a babánkat tehetném a karácsonyfa alá!!! :) A világ legszebb ajándéka lenne és nem is kívánok mást!

Gondolom neked is minden vágyad ez?!

Hétfőn megyek kontrollra, remélem minden oké lesz! Szövettan eredményem nem mutatott ki semmit.

Te voltál már azóta kontroll vizsgálaton? Szövettant csináltak neked? Ajánlottak neked vmilyen vizsgálatot?

Ez a trombózisra hajlamosság ez örökletes? Apai nagymamám volt hajlamos rá v trombózisos is volt, ezt pontosan nem tudom. Ezt milyen vizsgálattal leget kideríteni? És hol csinálják ezt a vizsgálatot? Kell rá vmilyen beutalót is kérni?

Neked mondtak vmit h miért történhetett ez, ráadásul 2X is?

Ha gondolod folytathatnánk a beszélgetést privátban, úgy lehet egyszerűbb lenne, ha neked nem gond. :)

2013. nov. 6. 11:47
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem sem volt a műtét utáni hónapban, pedig előtte rendszeresen volt peteérésem. Valószínű a vetélés megbolygatta a hormonháztartásodat. De ez helyre fog állni. A szervezetnek is idő kell a regenerálódásra.
2013. nov. 6. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!