Ha már volt egy vetélésed (missed ab), a következő terhességnél és a felkészülésnél mire vigyáztál? Hamar összejött a második terhesség? Minden rendben volt?
Megjelöltem a kérdést, mert engem is érdekel. Amúgy szerintem nem lehet kivédeni... Nem iszom, nem dohányzom, normális kajákat eszem (zöldség, gyümölcs, hús rendesen, igaz, szénhidrát is van, de szerintem nem túlzottan sok), nem vagyok elhízva és nem vagyok kórosan sovány, minden eredményem tökéletes. Ma az RTL Híradóban volt egy riport, hogy terhesség előtt le kell szokni a dohányzásról és egészségesebben kell táplálkozni, mert azzal megelőzhetők rendellenessége. Na jó, de mit csináljak, ha nálam minden követelmény megvan, mégsem sikerült? Már korábban elkezdtem vitamint is szedni.
Én nagyon félek attól, hogy nem lesz-e a műtétnek következménye, hiszen az abortuszosokat azzal riogatják, hogy soha többé nem lehet gyerekük, és végülis nincs különbség, csak az okban, nekünk nem volt választásunk.
Én még csak a stresszt se róhatom fel, mert igaz, hogy voltak kisebb bosszúságok munkahelyen, de egyik sem volt drámai. Persze a baba miatt eléggé ideges voltam, mert valahogy éreztem, hogy baj lesz.
Az egyetlen "bűnöm", hogy nem sportolok rendszeresen. Vannak fellángolásaim, de pár hónap után feladom.
Legyen neked igazad!
Én is nagyon félek attól is, hogy megismétlődik. Ma voltam házidokinál, és ő azzal vigasztalt, hogy pont azért lesz egészséges a következő, mert ez most elment. Nem tudom, hogy ezt az orvos mondta és van valami tudományos alapja, vagy nő a nőnek, vigasztalásul.
Nekem 7 hetesen volt szívhang, de csak a 10 héten derült ki, hogy kb. 8 hetesen nem fejlődött tovább. Nekem csak a kontrollon fogják megmondani, mennyit kell kihagyni, de gondolom, 3 hónapot. Sok sikert Nektek!
1.
Nekünk hamar összejött utána a baba, korábban is mint terveztük (csak megszakítással védekeztünk akkor már).
A hatodik hónapig minden rendben volt, aztán elmaradt a súlyfejlődésben. Mint kiderült, kicsi volt a méhlepény. Nagyon kicsi súllyal született végül a lányom, de makkegészségesen. :) Azt viszont nem tudtam meg, hogy a korábbi missed ab miatt alakult-e így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!