Tényleg nagyobb az esély a vetélésre?
Márciusban volt egy vetélésem aminek missed ab lett a vége, most újra össze jött a baba jövőhét hétfőn megyek vizsgálatra de én annyira félek hogy valami gond lesz...😔
Sokan azt mondják hogy ha már egyszer elvetéltem akkor könnyen elmehet "ez a baba" is..
Kérlek nyugtassatok meg hogy ezek mind csak ilyen tévhitek 😶
Köszönöm szépen 🫶🏼
Attól függetlenül elmehet sajnos bármelyik baba, hogy hanyadik terhesség és hogy volt-e előtte vetélés...
Az tény, hogy ha az anyuka eü problémája miatt megy el (pl. nem ismert véralvadási probléma, pajzsmirígy-zavar, gluténérzékenység stb.), akkor az valószínűleg a további terhességekre sem lesz jó hatással, de ezek viszonylag ritkák, nem véletlenül nem kezdenek alaposabb kivizsgálásokba az első (vagy második) vetélés után.
A leggyakoribb, hogy valami egyéb probléma okozta fejlődési rendellenesség áll a vetélés hátterében, ilyen esetekben nem jellemző a halmozódás, ugyanannyi esély van rá, mint bárki másnak.
(Nekem az első terhességem missed ab lett, a második kémiai, a harmadikból pedig megszületett a fiam.)
Köszönöm szépen mindenkinek ❤️
#4 Nagyon sajnálom, kitartást ❤️🩹
Első terhességem korai vetéléssel zárult.
3 hónappal később újra várandós voltam. Most 22 hónapos a delikvens :)
15 hónappal később lett egy újabb tervezett várandósság, jelenleg a 36. hetét tölti a hasamban :)
Ahogy a kettes válaszoló írta, ez maximum akkor igaz, ha van olyan kezeletlen betegséged, ami miatt elment/elmehet a baba.
Sajnos előfordul, hogy nem marad meg, ez a következő terhességet nem befolyásolja ilyen téren (abban igen, hogy felkell tünteni a kiskönyvben és jelezni, hogy műtéti befejezés volt, minden nőgyógyászati műtétet bekell jegyezni). Nekem volt 2 problémamentes terhességem és szülésem, majd egy missed.ab (nem tudjuk az okot, megállt a fejlődése), ez volt márciusban, októberben ismét terhes lettem, semmi gond sem volt vele. Már iskolás, makk egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!