Hogyan kezdődik egy vetélés?Mi a legelső tünet?A görcsök milyen erősségűek?Folyamatosan tartanak vagy ismétlődnek,mint a szülési görcsök?
Kolléganőm a munkahelyen ázott pár másodperc alatt szinte bokáig mindenféle görcs nélkül.
Én szintén görcs nélkül vettem észre egy tisztasági betétnyi élénkpiros vért, végül missed ab lett, műteni kellett.
Ismerős semmit nem vett észre, a 12. heti genetikain szembesült vele, hogy hetek óta megállt a fejlődésben...
És persze van, aki elég erős görcsöket tapasztal szinte végig az első trimeszterben vagy akár tovább is, meg olyan is, akiket elönt a vér (mondjuk hematóma miatt), és ők minden gond nélkül végigviszik a terhességet.
Erre tényleg nincs recept, ha kétséged van, akkor irány a dokid/ügyelet, aztán kiderül, hogy baj van-e vagy nincs.
Persze, normális. Ha elmúlt a vérzés, menj kontrollra. Látni fogják, kitisztultál-e rendesen. Ha igen, fölösleges lenne a műtét. (Nekem is spontán vetélésem volt).
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!