Missed ab műtét hogy zajlik? Általában meddig kell a kórházban lenni?
Hallottam már olyat is, hogy délelőtt bemész, este engednek is haza, ha minden rendben ment, de olyat is, hogy 1 éjszakát benn kellett tölteni. Kinek hogy zajlott? Az elejétől a végéig hogy történt a dolog? Mennyi időt vett igénybe? Sokat kellett várni? Veletek bunkók voltak az orvosok?
Már van egy kisfiam, elsősorban miatta lenne érdekes hogy benn kell-e maradnom éjszakára. Köszönöm aki tud segíteni!
Én sem éjszakáztam benn, reggel bementem, műtét után kis pihi (alvás), hogy magamhoz térjek, 4-5 óra felé megkaptam a záróm és mehettem haza.
Első terhességem volt, engem is tágítottak, az nem fájt egyébként annyira egyáltalán, mint ahogy ijesztgettek vele.
Én amúgy 2x jártam végig az elejét, mert előtte kb. 2 héttel egyszer már befeküdtem műtétre, de az akkori UH alapján végül úgy látták, hogy kiürülök szépen, nem kell műtét. Utána sajnos a kontrollra mégsem lett tökéletes a tisztulás, így nem úsztam meg 😞
Az egyébként engem nagyon zavart, hogy simán egy kórterembe tettek abortuszosokat missed ab-ra várókkal, engem ez eléggé odavágott lelkileg...
Miért lettek volna amúgy bunkók a dokik, a missed ab miatt?? Gondolom aki alapból bunkó, az ilyenkor is az, én szerencsére normálisakat fogtam ki.
(Debreceni Klinikán volt a műtét.)
Reggel 8-kor kiderült, hogy baj van, az orvos egyből átküldött a kórházba (aznap volt szabad kapacitásuk), tágítottak (nem szültem előtte), valamikor 1 körül lehetett a műtét, 6-kor haza, de csak úgy engedtek el, ha valaki értem jött.
A kórházban mindenki nagyon rendes volt, azt is elég jól le tudták kezelni, hogy egyszerre zokogtam, mert régen vártuk már a babát és próbáltam poénkodni, hogy oldjam a helyzetet. Az orvosok közül csak az aneszteziológussal beszéltem többet, ő nagyon együttérző volt és a szakrendelős nőgyógyásszal, neki meg alapjáraton - finoman szólva - fura a stílusa.
Nálunk is egy kórterembe rakták a "kisműtéteseket" (abortusz, missed ab., küret).
Nálunk azoknak kell benn éjszakázni, akik még nem szültek. Őket tágítani kell, ami nem 2 perc, ezért kell 1 éjszakára befeküdni.
Nekem reggel 7re kellett éhgyomorra bemenni. 11ig a folyosón ültem, mert nem találtak dokit, aki hajlandó volt megultrahangozni.
Végül 11kor megvizsgáltak, aláírták a műtétet, mehettem osztályra.
1kor műtöttek. Addig nem ehettem, ihattam.
kaptam egy injekciót, elaludtam, majd arra keltem, hogy a műtőből már visszatoltak osztályra és keltegetnek. kb 20 perc volt az egész.
Át kellett feküdnöm az ágyamra, majd 2 órát aludni. Kb pont 2 órát is aludtam, addigra ment ki az altató.
Enni inni kellett, és ha nem volt probléma (hányás, szédülés stb) lehetett volna is hazamenni 4kor. Ha megírták volna a zárómat.....
Este 7re sikerült nekik, akkor mehettem haza.
Reggel nyolckor mentem, kilenckor jött az altató orvos, fel tízkor elaltattak, negyed 11- kor ébresztettek.
Délután kettőkor elengedtek, de hozzatették, hogy hivatalosan egy éjjeli bent kéne lennem, szóval ne mutatkozzak nagyon a városban.(Kis város, Persze, az volt a legnagyobb gondom, hogy elmenjek shoppingolni éppen amikor a halott magzatomat operálták ki belőlem 🤦🤦)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!