Hogyan lehet ezt jól kezelni?
"Vesd el intelligensen ezt a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállást."
Ez nem ilyen egyszerű. Egyrészt nem azt kívánja, hogy a barátnőjének menjen el a babája, hanem ha ránéz vagy akármi részletet tud a terhességéről, önkéntelenül is arra gondol, hogy ő ugyanitt kéne tartson...
Az érzéseknek nem lehet parancsolni.
Kérdező, próbáld ezt valahogy megbeszélni a barátnőddel. Biztos vagyok benne, hogy az ő oldaláról is nehéz ez a helyzet, persze teljesen máshogy, mint neked. De úgy értem, empatikus emberként bele tudja élni magát a helyzetedbe.
A sógornőmmel ugyanez történt meg, a 10. héten elment a baba, míg a mienk maradt. Kb ugyanakkor estünk teherbe. Neki segített, hogy mindig beszélhetett róla. Én nem áradoztam kifejezetten, ha volt egy vizsgálat, elmondtuk a tényeket, ennyi, igyekeztem empatikusan. Ő pedig elmondhatta, milyen jó lenne, ha ő is mehetne ezekre. Aztán nagyon rövid időn belül összejött a pici, akimeg is született.
A sors iróniája, hogy a másodiknal ugyanez fordítva történt. Az enyém ment el. Nehéz volt. De ez nem annyira relevans, mert ők elég későn mondtak el a babájukat, majdnem 12 hetes volt, amikor szóltak, és én masnap teszteltem újra pozitívat, szóval semennyi átfedés nem volt kb.
Neked is azt kívánom, hogy nagyon gyorsan sikerüljön újra!
Köszönöm a válaszokat :)
#1 szerintem valamit félre értettél, úgy van, ahogy #2es írta. Ezt nem olyan könnyű megelni. Azt hittem, túl vagyok rajta, de ahogy az ő babája növekszik, én úgy esek vissza.
#3 gratulálok és jó egészséget :)
#4 sajnálom, hogy ti is atmentetek ezen :/
Köszönöm!Neked is minden jót!
Hármas voltam!
Én a 12.hét után vetettem el a beteg babánkat, a rokonnak 1 hónappal kisebb a fia mint a lányom lett volna, előző terhességünket együtt vittük végig.
Sajnos a hiány nem szűnik, mikor látom, mindig az jut eszembe mikor a faim játszik a kicsivel, hogy a tesó is ekkora lenne, vele is így játszana.
Nálad ez akkor fog szerintem javulni ha újra terhes leszel, az feledteti a megnem született hiányát.
Én ugyanígy jártam mint te. Több mint 5 év után sikerült lombikkal nekünk. Én a 8.héten elvetéltem (leállt a szíve). Én kértem 1 hónapot, hogy kell egy kis szünet. Persze mindig ott lesz ez benned, de idővel picit könnyebb lesz. Amikor nekik megszületett a baba, akkor persze egy picit elsírtam itthon magam, mert akkor megint eszembe jutott, hogy nekünk is akkor született volna meg. Szeretem a kislányt, és nagyon cuki, de néha ha ránézek eszembe jut, hogy nekünk is ilyen idős lenne (most másfél éves).
Kívánom neked, hogy mihamarabb legyen egy sikeres terhességed:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!