Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » A missed ab műtét okozhat...

A missed ab műtét okozhat meddőséget ?

Figyelt kérdés

Sajnos elhalt a kisbabám, nincs szívhangja és hétfőn műtenek. Ez a kaparásos műtét okozhat károkat?? Megnehezítheti, ellehetetlenítheti a következő terhességet?

Olvastam, hogy volt aki az abortusz miatt lett meddő és végtére “ugyanaz” a kettő..

2022. ápr. 22. 00:20
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

Van ilyen, de meglehetősen ritka.

Nem lesz semmi baj, ne aggódj! :)

2022. ápr. 22. 00:35
 2/10 anonim ***** válasza:
57%
Elvben igen, gyakorlatilag borzasztóan ritkán, ha sérül/kilyukad a méhfal, egyébként már rég nem kaparnak, az eljárás vákuummal történik. Nagyon kevés a valószínűsége, felesleges ezen gondolkodnod. Sokkal nagyobb problémát okozhatna, ha nem csinálják meg, és kapsz egy komoly fertőzést.
2022. ápr. 22. 00:40
 3/10 A kérdező kommentje:

Tudom hogyan csinálják, csak így hívtam.

Mindenesetre köszönöm a válaszokat, félek :(

2022. ápr. 22. 01:04
 4/10 anonim ***** válasza:
21%
Dehogynem kaparnak… engem is kapartak 2 hete.
2022. ápr. 22. 01:17
 5/10 anonim ***** válasza:
78%

Két missed abom volt. Harmadik terhességnél kaptam hormonpótlást, és teljesen egészséges babánk született. Viszonylag gyorsan teherbe is estem újra.

Kitartást! Fizikailag nem vészes, semmit se érzel altatás alatt.

Nekem az segített feldolgozni, hogy nagyon sok ismerősöm mesélte, hogy sajnos ők is vesztettek terhességet, de utána egészséges gyerekük született.

2022. ápr. 22. 05:07
 6/10 anonim ***** válasza:
#5 milyen hormonpótlást kaptál és mikortól?
2022. ápr. 22. 05:48
 7/10 anonim ***** válasza:
75%
A fiam előtt volt egy missedem, 2.hóba + lett a tesztem és egészségesen született.
2022. ápr. 22. 05:58
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem háromszor volt missed ab miatt műtét. A 3. után megkérdeztem a dokim, hogy ez így mennyire lehet ártalmas. (Lombikoztunk, és elgondolkoztam, hogy nem-e lesz így több kára az egésznek). Azt válaszolta, hogy manapság már nem úgy végzik mint régen. Nagyon ritka ha mégis baj történne.

Jelenleg spontán sikerült a terhesség. Több mint 6 év után, 5 inszemináció, 5 lombik után. Reméljük most jól fog alakulni.

Nagyon sajnálom, hogy te is így jártál. Kívánom neked, hogy minél hamarabb sikerüljön az egészséges terhesség. Most ez nagyon nehéz persze, minden jót kívánok!

2022. ápr. 22. 10:53
 9/10 anonim ***** válasza:

4es vagyok. Akik lepontoztak, mit éreznek?

Két hete volt missed abom meg előtte 1 éve is.

Mindkét alkalommal felvilágosítottak előtte, hogy küretkanállal végzik, és fent áll a kockázata, hogy belekaparnak a méhfalba is, de igyekeznek nem megtenni természetesen.

2022. ápr. 22. 11:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem első missed ab után sikerült újból teherbe esni, viszont sajnos ennek is ez lett a vége... Szerintem ritka, ha komplikáció lépne fel utána.
2022. ápr. 28. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!