Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » 4 hónapja volt egy vetélésem,...

4 hónapja volt egy vetélésem, ma újra.. Miért nem sikerül?

Figyelt kérdés
Egészséges vagyok teljesen, de mégsem jön össze. Mi lehet a baj? Mikortól vizsgálnak ki?
2021. nov. 11. 11:40
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Ezt nem mi fogjuk megmondani neked. A helyedben keresnék egy nevesebb nődokit meg genetikushoz is fordulnék. Jobb az ilyesminek minél hamarabb a végére járni, és nem kivárni az ajánlott időt/számot...

Természetesen magánban, ott legalább komolyan is vesznek.

2021. nov. 11. 11:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 vetélés után magánban csináltattam meg minden vizsgálatot. Kerestem egy jó magándokit, aki mondta merre menjek. Nem akartam az állami egészségügyre várni, mert ott az az protokoll, hogy 3 vetélés után küldenek el kivizsgálásokra tb alapon. Persze, ha van egy jó dokid, aki elöbb is elküld tb alapon, az jó. Nekem nem ilyen volt. Aztán 2 vetélés után meg kémiai terhességek után nyáron született meg a babám. De ha nem veszem a kezembe az ügyet, akkor még most sem lenne gyerekem. Nálam is és a férjemnél is minden rendbem volt, egy dolgot leszámítva. Nk ölősejt arányom nagyobb volt a kelleténél. Mire az államiban egy ilyen vizsgálatra eljut az ember az rengeteg idő, akár évek.
2021. nov. 11. 11:59
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

Mivel nem látunk beléd és nem vagyunk távgyógyászok sem, ezt egy orvostól kellene megkérdezned, aki teljes kivizsgálást csinál.

Ne haragudj ha bunkó volt a válaszom, de nagy butaság ilyet kérdezni.

2021. nov. 11. 12:08
 4/7 anonim ***** válasza:
92%

Pajzsmirigyeddel minden rendben? Csak mert egy alul vagy túl működő pajzsmirigy nagyon sok mindenbe bele tud kavarni sajnos, és sokan nem gondolnak rá.

Ha még nem jártál endokrinológusnál, keress fel egyet mindenképp.

2021. nov. 11. 12:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Egészséges vagy, mint nem vagy beteg, sportolsz meg ilyenek, vagy kivizsgáltattad már magad, és úgy vagy egészséges?

Ha az első, akkor ki kell vizsgálni pár dolgot, pajzsmirigy, cukor és inzulin, hormonpanel, véralvadási zavarok. Ha nálad semmi, akkor a párodat is.

2021. nov. 11. 12:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom:( én a helyedben orvoshoz fordulnék, hogy alaposan kivizsgáljanak.

Nekünk Kaáli intézetben ezt a listát adták, hogy a sokadik vetélés után érdemes megnézetni:

1.immunológiai infertilitás panel III

2.spermium ellenes antitest

3.foszfatidil inozitol ellenes antitest

4.lupus anticoaguláns

5.D3 vitaminszint

6.TSH, FT3, FT4

7.inzulin rezisztencia/cukorterhelés vizsgálata (3pontos)

8.Nk arány és funkcióTh1/Th2 irányultság vizsgálata

9.prolaktin szint-ha ez magas endocrinologiai vizsgálat

10. AMH

11. Thrombosis genetikai panel (Leiden, protrombin gén, PAI-1, MTHFR)

2021. nov. 11. 14:18
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is ez volt, Trombózis panelt kért először a nőgyógyászom, ott kiderült a probléma, következő terhességnél már kezdtem is a véralvadásgátlót, amit kiderült, és minden rendben zajlott.
2021. nov. 11. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!