Missed ab okai. Van akinél kiderült?
Figyelt kérdés
Nem rég sajnos missed ab lett az első terhességem vége. Még friss a dolog, egy hete műtötték csak, alig várom, hogy 3 hét múlva mehessek kontrollra a dokimhoz, mert elég sok minden meg szeretnék vele beszélni. Kezdeném ott hogy tavaly augusztusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését és gondoltuk belevágunk a baba projektbe. Viszont nem úgy alakultak a dolgok ahogy gondoltuk...először is a fogamzásgátló előtti pontosan 28 napos ciklusom most 23-25 nap lett előtte 2-3 nap barnázással. Az első hónapokban annyira nem ijesztett meg, gondoltam még ki kell ürülnie a fogamzásgátlónak. Aztán egyre jobban zavart a furcsa ciklus és hogy nem jön össze a baba, így február elején elmentem nőgyógyászhoz kivizsgálásra. A doktornő megnézett pár dolgot, de mindent rendben talált mondta, hogy peteérésem is épp most volt, javasolta a premens tabletta szedését. A citológia is aktuális volt, így azt is csináltattam. Bevallom őszintén azt gondoltam, hogy majd elküld vérvérteles hormonvizsgálatra, de mivel ő teljes meggyőződéssel állította, hogy semmi baj és legyek türelmes, ezért hittem neki. A vizsgálat után két héttel pozitívat teszteltem...nagy volt az öröm, de pont beteg voltam és nem éreztem jól magam. Megfázásnak gondoltam, de miután elment a szaglás és ízlelésem és vissza se jött jó pár hónapig, így már biztos vagyok benne, hogy covid volt. Be is jelentkeztem egy másik dokihoz magánúton vizsgálatra. Majd megjött a citológiám eredménye és kiderült, hogy bakteriális vaginózisom van és kaptam egy receptet valamilyen antibiotikumos hüvelykúpról. (mindezt egyébként postán levélben kaptam, a doktornő nem tudta, hogy eddigre már babát várok). Majd a kis receptemmel együtt elmentem a doktor úrhoz 7 hetesen. Ekkor megvizsgált és 5 hetes 6 naposnak mondott a mérete miatt, valamint tanálcsolta, hogy a 16. hétig biztosan ne használjam a kiírt hüvelykúpot. Kicsit ideges voltam amiatt, hogy ilyen picike, de mivel volt szívhang is és a doktor úr is azt mondta, hogy minden rendben, így próbáltam nyugodt maradni...3 hét múlva kellett vissza menjek kontrollra. De azt már sajnos nem tudtuk kivárni mert két hét múlva vérezni kezdtem...a doki már csak petezsákot látott magzati elemek nélkül. Így hát egy hét múlva jött a műtét. Sok a kétely bennem ezekkel kapcsolatban, hogy vajon mitől lehetett a vetélés. Vajon a barnázás progeszteron hiány rá utalt és ezért vetéltem el? Vagy esetleg a covid miatt? Vagy a bakteriális vaginózis lehetett az oka? Vagy persze ott van lehetőségként az is hogy nem lett volna egészséges és ezért ment el. Mindenesetre az biztos, hogy mielőtt újra próbálkozunk a bakteriális vaginózis kikezeltetem, a vakcinát beadatom (itt lehetne vitatkozni, de nekem eddig minden orvos azt javasolta, hogy a Pfizert adassam be), valamint egy átfogó vizsgálatot kiharcolok, hogy lássam van e valamelyik hormonommal baj. Én nem tudnék még egy vetélést álélni, ez szörnyű élmény. Igazából a kérdés az lenne, hogy nektek mi a tapasztalatotok, mitől vetéltetek el? Vagy megtudtátok egyáltalán? Bocsánat ha kicsit hosszú lett, de ezt ki kellett írnom magamból.2021. ápr. 21. 23:08
11/11 A kérdező kommentje:
Szia! Igen van fejlemény. Azóta már egy 15 hetes csodás kislány van a pocakomban! Utána az első hónapban mikor próbálkoztunk sikerült a baba...az elején volt egy kis barnázás ami miatt kaptam progeszteront, de ezen kívül semmi gond nem volt eddig,remélem nem is lesz...nagyon szépen fejlődik és mindig nagyobb is kicsit, mint elvileg kéne. Az elsőnél sajnos jóval kisebb volt. Egyébként csinálntattam egy hormonpanelt utána, igazából rendben voltak az értékeim. És aztán meg is érkezett a kis csoda. Kitartást mindenkinek, aki hasonló cipőben jár!! Megnyugodni nyilván sosem fogok tudni ezek után csak majd ha a kezemben fogom a kis bébit, de nagyon örülök, hogy eddig minden a legnagyobb rendben!
2021. okt. 9. 21:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!