A késői vetélésnél mi történik a megszületett babával?
Mi történik a babával késői vetélésnél? Ha pl 23 hetesen születik meg, de azt nem tartják életbe, mert 24. héttől teszik. Valahol, azt olvastam, hogy nem láthatja az anya és veszélyes hulladékként kezelik. Ez alatt mit kell érteni, csak úgy kidobják? Ha nem ez akkor mi történik a babával?
Most eszembe jutott és félek, hogyha elvetélnék csak úgy kidobnák. Sajnálom a kérdést számomra, ahogy most ezt olvastam sokként ért. Köszönöm előre a válaszokat! Ha esetleg valami nem érthető, azt elismétlem!
Az én gyermekem 23+5 héten született, 2 napig élt. Mindent megtettek érte, de végül elment.
Innentől kezdve viszont ugyanúgy történt vele minden, mintha felnőtt elhunyt lett volna: a testét hűtőházbam tárolták, majd elszállították a krematóriumba, a hamvasztásról dokumentumot kaptunk, végül pedig urnás, rövid kis temetése volt.
Számomra nagyon megnyugtató volt a tudat, hogy méltósággal kezelték végig, pedig a lepedő, amibe burkolták, nehezebb volt mint ő.
Ismerősöm 22 héten meg kellett szülje a nagyon beteg babát, aki sajnos nem mutatott élettelenségeket. Megkérdezték előtte, hogy mit szeretne. Ő nem akarta látni. Tehát nincs szó arról, hogy amúgy csak úgy kicsempészték volna a picit. Ha szerette volna, akkor ő is kikérheti, elhamvasztathatja.
Sokfélék vagyunk, ő így nyugodtabb.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Utolsó írónak részvétem, én ennél nem tudnék rosszabbat elképzelni. Erős vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!